Ситуація з африканською чумою у свиней на Львівщині: що кажуть чиновники

Середа, 7 вересня 2016, 10:02
Ситуація з африканською чумою у свиней на Львівщині контрольована.
Ситуація з африканською чумою у свиней на Львівщині: що кажуть чиновники

На цьому наголосила в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Олександра Чушак під час селекторної наради з питань вжиття заходів щодо стабілізації епізоотичної ситуації з африканською чумою свиней, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відео-нарада відбулася з обласними державними адміністраціями під головуванням першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

У заході від Львівщини також взяли участь перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський,  заступник директора департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Людмила Гончаренко та представники відповідних територіальних відомств.

Степан Кубів під час селектору наголосив, що ситуація, яка склалась з африканською чумою свиней, уже становить загрозу біологічної безпеки в Україні. «Упродовж останнього місяця зареєстровано 24 випадки спалахів хвороби в Одеській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Чернігівській, Кіровоградській, Вінницькій, Полтавській та Харківській областях», – зауважив Степан Кубів.

«На даний час ситуація з африканською чумою свиней в господарствах Львівської області контрольована», – акцентувала Олександра Чушак.

comments powered by HyperComments