Стало відомо як працюватиме Великодній ярмарок у Львові

Вівторок, 28 березня 2017, 14:32
Цьогорічний захід матиме багато атракцій та ініціатив.
Стало відомо як працюватиме Великодній ярмарок у Львові

Із 7 квітня до 8 травня львів’ян та гостей міста тішитиме уже традиційний Великодній ярмарок на проспекті Свободи. Локація працюватиме з 10 до 22 год. у будні, з 10 до 23 год. - у вихідні та на свята. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як і у попередні роки, на ярмарку функціонуватиме відділ із продажем сувенірів та гастрономія із оновленим форматом галицької кухні. 

Перед Оперним діятиме Великодня майстерня (з 14 до 23 квітня, з 12 до 19 години), де пройде серія майстер-класів із виготовлення предметів із глини, металу, воску, лози, тканини, скла, а також навчатимуть писати ікони і писанки.

За словами організаторів, 16 квітня, на саму Пасху, о 12 годині усі охочі зможуть подивитися на реконструкцію великоднього сніданку. Опісля відбудеться флешмоб “Гаївка із Софією Фединою”, яка плавно перейде у Фестиваль гаївок о 15 годині.

Незмінно, у епіцентрі всього опиниться квіткова писанка та тематичні інсталяції, зокрема, одна з них буде виготовлена із матеріалів, які зазвичай викидаються. 

Нагадаємо, у Львові пройде Фестиваль писанок, де ці символи Великодня представлять і як мистецькі об’єкти.

Як зазначив автор інсталяції Іван Жогло, його робота — це в першу чергу “забавка”, покликана веселити людей і проявляти фантазію, а найкреативніші особи отримають подарунок від організаторів Ярмарку.

Окрім іншого, у рамках заходу відбудеться “Весна у віршах” - проект, для якого відомі львів’яни задекламували вірші українських поетів. Ці записи лунатимуть на території Великоднього ярмарку.

З ініціатив, львів’яни зможуть побачити частину руху Zero Waste у дії, адже організатори встановили на святкових локаціях додаткові контейнери для вторсировини та спеціальну станцію для збору батарейок, лампочок та кришечок.

Раніше “Справжня Варта” розповідала про акцію на Львівщині заради забезпечення дітей-сиріт Великоднім кошиком та розумінням українських традицій.

comments powered by HyperComments