Львівська облрада підтримала реорганізацію фтизіатричної служби

Олег Довганик  |  Вівторок, 21 березня 2017, 17:53
У процесі реорганізації вивільнені приміщення планують приватизувати способом аукціону, а вилучені кошти скерувати на потреби галузі охорони здоров’я
Львівська облрада підтримала реорганізацію фтизіатричної служби

У вівторок, 21 березня, депутати Львівської обласної ради проголосували за реорганізацію фтизіатричної служби у Львівській області. Йдеться про заклади охорони здоров’я на Лемківській, 24, Личаківській, 233, Устияновича, 14. 

У процесі реорганізації вивільнені приміщення планують приватизувати способом аукціону, а вилучені кошти скерувати на потреби галузі охорони здоров’я.  

Усі ці поліклінічні відділення планують об’єднати в один Львівський обласний протитуберкульозний диспансер, що розташований на вул. Бой-Желенського. Тут ще півроку тому здали в експлуатацію новозбудований корпус, здатний виконувати функції реорганізованих амбулаторій.

Основною метою реформування фтизіатричної служби Львівщини є забезпечення ефективної системи протитуберкульозної допомоги населенню області у відповідності до сучасних міжнародних практик. 

Як зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Голдун, реорганізація фтизіатрії є необхідно та виправданою. «Динаміка показників поширеності всіх форм туберкульозу у Львівській області порівняно з минулими роками має тенденцію до зменшення, - повідомив Андрій Голдун. – Окрім того, після впровадження в Україні нового Протоколу лікування хворих на туберкульоз, який відповідає міжнародним стандартам та рекомендаціям ВООЗ, змінилися підходи до лікування даного захворювання. Значний акцент зроблено на посиленні амбулаторного етапу лікування, який передбачає значне скорочення термінів перебування   хворих на туберкульоз у  стаціонарі».  

В свою чергу заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк зауважив, що депутати сьогодні ухвалили важливе рішення. «Є приміщення, утримання яких коштує обласному бюджету великих грошей та які внаслідок реорганізації є не потрібні медицині. Ми хочемо продати ці приміщення публічно та прозоро, на аукціоні. Що важливо – отримані кошти буде скеровано виключно на потреби медичної галузі», - зазначив Володимир Гірняк. 

Додамо, 13 березня заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, депутати спільно із департаментом охорони здоров’я ЛОДА, представниками мас-медіа здійснили об`їзд  та оглянули приміщення фтизіопульмонологічної служби.

 

comments powered by HyperComments