Фракція БПП закликала політиків спрямувати усі сили для об’єднання країни

Олег Довганик  |  Вівторок, 14 березня 2017, 19:15
У боротьбі проти зовнішнього агресора ми не вистоїмо без консолідації суспільства та єдності усіх українців
Фракція БПП закликала політиків спрямувати усі сили для об’єднання країни

Фракція БПП у Львівській міській раді сьогодні вчергове закликає усі партії та політиків державницького спрямування відмовитись від політичних амбіцій та спрямувати усі сили для об’єднання. Уроки столітньої давності нам показують, що лише єдність є порятунком від поразки та окупації. Про це у «Фейсбуці» пише керівник фракції Петро Адамик.

Він відзначає, що позиція фракції БПП в Львівській міській раді та його особиста щодо вчорашніх подій в Кривому Торці є такою: «Ми розуміємо, як сприймається в українському суспільстві, яке третій рік веде війну проти російських окупантів торгівля, нехай і вимушена, з окупованими територіями. Так само добре ми розуміємо і бажання багатьох сил і в Україні і зовні зіграти на цьому ставленні. Для одних це спосіб перерозподілу бізнес-активів. Для інших – можливість заробити політичні дивіденди. А для Кремля – це нагода докласти дров у вогонь взаємної ненависті українців. І дуже шкода, що часто ці дрова йому в руки дають самі українці».

«Єдиний вихід з цієї ситуації ми бачимо в чіткому дотриманні наступних позицій:

1. Забезпеченні виконання вимог Закону України «про боротьбу з тероризмом» щодо порядку переміщення товарів до/з району проведення Антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях та рішення Кабміну «про затвердження порядку переміщення товарів до або в район проведення АТО», прийнятого 1 березня цього року;

2. Притягнути до відповідальності винних у порушенні порядку переміщення товарів до або в район проведення АТО;

3. Передбачити на законодавчому рівні залучення представників волонтерських та громадських організацій до роботи мобільних груп для контролю за виконанням вищеперелічених норм;

4. У стислі терміни на законодавчому рівні визначити і чітко розмежувати повноваження, обов’язки та відповідальність суб’єктів забезпечення вказаного процесу (СБУ, ДПСУ, ДФС, ЗСУ, МВС, НГУ та ін);

5. Вжити термінових та вичерпних заходів щодо створення резерву енергетичного вугілля для потреб енергетичного та металургійного комплексів, диверсифікації джерел постачання вугілля в Україну.

6. Найголовніше: в боротьбі проти зовнішнього агресора ми не вистоїмо без консолідації суспільства та єдності усіх Українців», - пише Петро Адамик.

Він додає, що саме тому «сьогодні ми вчергове закликаємо усі партії та політиків державницького спрямування відмовитись від політичних амбіцій та спрямувати усі сили для об’єднання. Уроки столітньої давності нам показують, що лише єдність є порятунком від поразки та окупації».

Нагадаємо, сьогодні ввечері депутати Львівської міської ради провели позачергову сесію щодо ситуації у країні у зв’язку із розгоном блокувальників на Сході країни.

Учора ввечері громадські активісти провели зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

Громадські активісти звернулися з вимогою звільнення затриманих осіб до 10:00 14 березня 2017 року, оприлюднення списків затриманих та постраждалих, за необхідності – допуск незалежних медиків та юристів для надання допомоги постраждалим.

Керівники громадських організацій заявили про створення штабу підтримки затриманих та необхідності використання для цього приміщення ОДА.

Окремо було висунуто вимогу щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили неправомірні дії та порушення проти них кримінальних справ.

Голова ОДА та керівники правоохоронних структур взяли на себе зобов’язання проінформувати про проведену зустріч керівництво держави та керівників правоохоронних органів.

comments powered by HyperComments