Росія хоче дати сигнал усьому світу про те, що в Україні йде громадянська війна, - Синютка

Олег Довганик  |  Понеділок, 27 лютого 2017, 14:17
Голова Львівської ОДА розповів про блокаду на Донбасі, яку чинять провокатори із «Самопомочі»
Росія хоче дати сигнал усьому світу про те, що в Україні йде громадянська війна, - Синютка

Якщо українці будуть сидіти без світла, то вони не будуть хвалити українську державу. Це потрібно розуміти і потрібно спілкуватись із людьми, адже окремі народні депутати від «Сапомомочі» прикриваються депутатськими мандатами й намагаються дестабілізувати ситуацію на Сході України. Про це під час апаратної наради наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка, говорячи про непросту тематику блокади.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що має чітку і послідовну позицію щодо подій, які відбуваються на Сході нашої країни.

«Моя точка зору йде в унісон із ухвалою Львівської обласної ради, яка прийнята на пленарному засіданні. Ми бачимо, що людьми, які мали б бути клієнтами Служби безпеки України та установ пенітенціарної служби, запускаються різноманітні провокації. Замість клієнтів цих відомств вони стають клієнтами окремих телеканалів, які хочуть дестабілізувати ситуацію», - зазначив Олег Синютка.

Голова Львівської ОДА також торкнувся подій біля Авдіївки: «Ніхто поки що не говорить, скільки «200-х» ми відправили назад у Росію. Завдяки дії Мінських домовленостей за два роки ми спромоглись відбудувати армію і зараз треба чітко розуміти: якщо ми не хочемо повернути окуповані території Донбасу у склад України, якщо хочемо втратити цю територію так, як втратили Кубанщину, Лемківщину чи Надсяння, то це зрозуміло, а якщо хочемо повернути окупований Донбас у склад України, то, мабуть, ми щось не те робимо».

Синютка відзначив, що люди, які проживають на цих територіях, не винні у тому, що не можуть масово переїхати на Львівщину, Тернопільщину чи Київщину.

«Росія хоче дати усьому світу сигнал про те, що у нас проходить громадська війна. Але якщо ми самі втрачаємо 2 млрд грн, то 1 млрд євро від МВФ нам не допоможе… Якщо люди будуть сидіти без світла, то вони не будуть хвалити цю державу і це потрібно розуміти», - сказав Олег Синютка.

Він також торкнувся роботи батальйону «Торнадо», а також діяльності нардепів Семенченка-Грішина і Соболєва.

Зі слів Синютки, «нардеп Семенченко здав операцію під Дебальцево, де Україна поклала купу хлопців», а Соболєв взагалі мав російське громадянство.

«Їх «Самопоміч» завела у парламент і тепер вони прикриваються посвідченням нардепа. Треба людям про це говорити», - сказав Синютка. Він також відзначив, що історія із членом Радикальної партії Андрієм Артеменком – це також проба грунту.

«Ми не будемо, як малі діти, щоб нас розводили. Натомість ми не говоримо про це із людьми і це наша проблема. Якщо мені хтось буде говорити про погану владу – нехай прийде до мене і я з ним подискутую над цим питанням. Я за два роки не отримував від Президента України щодних вказівок щодо кадрових призначень чи лобізму тих чи інших людей. Навпаки: перед виборами Президент завжди казав, що людей із сумнівним минулим треба виганяти», - розповів голова Львівської ОДА.

Олег Синютка також повідомив, що у п’ятницю мав розмову із Президентом України та прем’єр-міністром.

Також голова Львівської ОДА відзначив, що усі методи КГБ, на жаль, працюють досі. «Вони не працюють тільки тоді, коли ми розуміємо, які дії вони хочуть вчинити. Треба бути уважними і я прошу вас пам’ятати про це», - сказав Синютка.

 

comments powered by HyperComments