В зверненні Львівської облради до Президента – нічого про підтримку блокади – Почесний консул Австрії

Володимир Діденко  |  Вівторок, 21 лютого 2017, 20:41
На відміну від своїх колег з інших регіонів, львівські депутати не вдались до популізму. Натомість, вони адекватно наполягають на дотриманні чинного законодавства.
В зверненні Львівської облради до Президента – нічого про підтримку блокади – Почесний консул Австрії

А саме: депутати Львівщини вимагають "торгівлі законним способом" і не підтримують "тотальну торговельну блокаду" та політизацію цього питання. 

Про це пише Почесний консул Австрії у Львові, партнер юридичної компанії Arzinger Маркіян Мальский на своїй Facebook-сторінці.

"Активно читаючи новини за останні дні звернув увагу, що багато пишуть про підтримку на місцях блокади. Вирішив перевірити. В тексті звернення Львівської облради нічого про підтримку блокади не знайшов. Натомість, депутати адекватно наполягають на дотриманні законодавства: торгівлі законним способом і не підтримують тотальну торговельну блокаду та політизацію цього питання", підкреслює Мальский. 


"У тексті прийнятого звернення передбачено, що підприємства, виробничі потужності яких знаходять на окупованій території, але вони перереєструвались на території підконтрольній українській владі і сплачують податки до українського бюджету можуть продовжувати торгівлю сировиною за умови спецдозволів від компетентних органів. Про самовільне перекриття комунікацій нічого немає. Так, торгівля з терористами та окупантами є недопустимою і на ній зараз «гріють руки» – але якщо ми будуємо правову державу, то й виправляти такі речі слід в правовому полі", – зауважив юрист.

"Про нас і так часто пише світова преса у негативному руслі беззаконня. Блокада, викликана політичним популізмом, приведе нас до погіршення економічної ситуації України, а якщо точніше – це зупинка виробничих підприємств, скорочення робочих місць та зменшення податків до бюджету. Але у цьому всьому ми не повинні забувати про наших громадян, в оселях яких настане темрява та холод і найгірше раптово, без попередження...",  – наполягає Почесний консул.



Нагадаємо, 14 лютого депутати Львівської облради звернулися до Президента України щодо посилення контролю за торговими шляхами в окуповані райони Донбасу, в тому числі, і залізничного сполучення.

"Україна, як держава, зобов'язана подбати про те, щоб у мирного населення було найнеобхідніше: продукти харчування, медикаменти, енерго-, тепло - і водопостачання. Але сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові «республіки», контрольовані Російською Федерацією, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів",- пояснили свою позицію в облраді.

Глава держави пообіцяв знайти оптимальні шляхи розблокування поставок вугілля. У той же час, Порошенко назвав блокаду залізничних колій на Донбасі дестабілізуючим фактором, прогнозуючи її негативні наслідки.

"300 тисяч людей опиняться на вулиці. Держава втратить до 2 мільярдів доларів валютної виручки з усіма відповідними наслідками для курсу гривні. На окупованих територіях ще десятки тисяч залишаться без роботи. Ринку праці там немає, тож значна частина з них, щоб вижити, піде до бойовиків", – сказав Порошенко.

"Так що нам краще, щоб вони в шахтах працювали, чи стріляли в наших солдат? Ми втілюємо стратегію відновлення територіальної цілісності країни. Повернення Донбасу в Україну і повернення України на Донбас", – заявив Президент.

"Саме тому ми зберігаємо вкрай обмежені і дуже лімітовані економічні стосунки. Наголошую: це не торгівля з окупантами, а співпраця з тими підприємцями, які перебуваючи на окупованій територій змогли залишитися в правовому полі України, які платять податки Україні", – наголосив Порошенко.

Як вважають львівські депутати, з початком військових дій в Україні активізувався рух на залізничних магістралях у Луганській області. Можливостей українських прикордонників недостатньо, щоб повною мірою проконтролювати, що везеться через лінію розмежування з територій, підконтрольних бойовикам.

В результаті звернення Львівська область зажадала від президента розслідувати, кому видавалися дозволи на оптові поставки продукції з окупованого Донбасу на територію України.

За словами президента, на нараді з урядом 15 лютого було прийнято рішення переглянути і обмежити перелік товарів, які можна перевозити через лінію зіткнення.

comments powered by HyperComments