На Львівщині правоохоронці “накрили” підпільну гуральню, де виготовляли фальшиву горілку

П'ятниця, 17 лютого 2017, 18:31
Поліцейські запобігли потраплянню на ринок 50 000 одиниць підробної оковитої на загальну суму понад чотири мільйони гривень.
На Львівщині правоохоронці “накрили” підпільну гуральню, де виготовляли фальшиву горілку

Нещодавно, правоохоронці Львівщини викрили та припинили діяльність групи зловмисників, котрі у місті Стрий організували діяльність «підпільної гуральні» у якій налагодили незаконне виробництво та збут значних партій фальсифікованої горілки під виглядом продукції більше десятка відомих торговельних марок. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на ГУ НП у Львівській області.

Почалося все з червня минулого року, коли правоохоронці затримали вантажний автомобіль, переповнений фальшивими горілчаними виробами. Тоді на місці події було вилучено 21 тисячу пляшок об’ємом 0,5 л кожна, під виглядом відомої торгової марки Східного регіону держави. 
За даним фактом було відкрито кримінальне провадження, у ході якого встановили, що у нежитловому приміщенні у м. Стрий із використанням промислового обладнання, налагоджено повний технологічний цикл виробництва підакцизних товарів, що забезпечує переробку сировини в продукцію, готову для реалізацію кінцевому споживачу.

У двох багатотонних цистернах перемішувалась «бодяга» горілки, звідки у подальшому через систему насосів та шлангів фальсифікат розливався у підготовлені пляшки. Після цього на спеціальному станку, оснащеному двигуном встановлювались одноразові корки, наклеювались етикетки та акцизні марки. Виготовлений таким чином фальсифікат упаковувався у паперові піддони та практично вже був готовий до поставки у торговельну мережу.

Зловмисників було викрито під час збуту чергової партії фальсифікату відомих торговельних марок виробників центрального та східного регіону держави, а також Львівщини. Загалом впродовж лютого-вересня 2016 року зловмисниками було незаконно виготовлено більше 50 тисяч пляшок фальсифікату горілки із підробленими марками акцизного податку.

Одночасно у процесі викриття підпільного цеху вилучено ще 230 тисяч підроблених акцизних марок та майже 20 тон спирту, що планувалось використати для виробництва наступної партії підроблених горілчаних виробів.

За  виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, з метою збуту підроблених марок акцизного податку, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах (ч. 3. ст.199 ККУ) та  незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів (ч. 2. ст. 204 ККУ), суд обрав для зловмисників запобіжний захід, у вигляді тримання під вартою з одночасним визначенням застави у розмірі 130 тис грн., яку вони сплатили. На вилучену підроблену продукцію, обладнання та майно підозрюваних накладено арешт.
Для зловмисників передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років, штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна та незаконно виготовленої продукції і обладнання.

comments powered by HyperComments