Група вищих генералів та офіцерів Збройних сил США відвідала Львівщину

П'ятниця, 17 лютого 2017, 11:32
Делегація, на чолі з колишнім Головнокомандувачем Об’єднаних ЗС США в Європі Філіпом Брідлавом, прибули на Яворівський полігон.
Група вищих генералів та офіцерів Збройних сил США відвідала Львівщину

Днями, американський генерал у відставці Філіп Брідлав та ще 16 вищих офіцерів в ранзі генерал-майора, бригадного генерала або контр-адмірала, які представляють всі види Збройних сил США та є слухачами програми CAPSTONE, завітали на Львівщину. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

Зустрічали високих гостей у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський та начальник Національної академії сухопутних військ генерал лейтенант Павло Ткачук.

“Львівщина – не лише привабливий регіон для туристів та інвестицій. Також тут проходить процес стрімкої еволюції Українського війська у професійну армію, здатну ефективно захистити кордони нашої країни. Це, зокрема, завдяки й величезній підтримці наших американських партнерів. За що ми Вам щиро вдячні й розраховуємо за тісну співпрацю у майбутньому”, - зазначив Ростислав Замлинський.

Під час брифінгу іноземні гості ознайомились з можливостями МЦМБ та особливостями підготовки підрозділів ЗС України іноземними інструкторами у рамках “Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна” (JMTG-U). 

Сторони обмінялись досвідом та новаціями у сфері вишколу армійських підрозділів, зокрема, мова йшла про міжвидову підготовку сил, застосування новітніх технічних засобів розвідки та спостереження на кшталт БПЛА, протидії ворожій пропаганді, інформаційно-психологічному протиборству, кібербезпеці тощо.

Перебуваючи у МЦМБ, члени американської військової делегації оглянули об’єкти навчально-матеріальної бази центру, ознайомились із досягнення військовослужбовців різних країн на ниві спільної співпраці, поспілкувались з бійцями зі США, України та інших країн.

comments powered by HyperComments