Садовий заперечує висновки експертів і каже, що Грибовицьке сміттєзвалище підпалили

Четвер, 16 лютого 2017, 21:16
Львівський мер рекомендує силовикам займатися контрабандою та іншими важливими питаннями.
Садовий заперечує висновки експертів і каже, що Грибовицьке сміттєзвалище підпалили

Під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заперечив висновки харківської експертизи щодо підпалу Грибовицького сміттєзвалища. Про це повідомляє “Справжня Варта” з посиланням на “Укрінформ”.

“Я чітко знаю, що це був підпал. Але правду ми не скоро довідаємось. Багато ще повинно змінитись в нашій країні. Пропоную силовикам займатись питаннями, які є надзвичайно важливими. Щодо Грибовичів — час розставить усе по місцях”, - заявив Андрій Садовий.

Мер також додав, що з понеділка почалася перша фаза робіт з укріплення дамби, йде процес відкачування інфільтрату.

За словами Садового, наступний етап — коректування проекту. Місто буде залучати західні компанії, які мають відповідний досвід в інших країнах світу. Партнером стане Європейський  інвестиційний банк.

Нагадаємо, днями, на прес-конференції Генпрокурор України Юрій Луценко оголосив результати експертизи, проведеної Харківським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України, яка не підтвердила версію про підпал на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області, де у результаті пожежі загинули три людини. За висновком експертів, на львівському сміттєзвалищі було самозаймання через використання неефективних технологій.

"Оригінали висновку наукової експертизи надійдуть до обласного прокурора, він його розгляне разом із рішенням Львівського апеляційного суду про наявність зловживань та службових злочинів у діях посадових осіб Львівської міської ради", ― повідомив Юрій Луценко.

comments powered by HyperComments