Синютка зустрівся із Послом США в Україні

П'ятниця, 3 лютого 2017, 16:59
Обговорювали підтримку територіальної цілісності України, міжнародні військові навчання на Львівщині та транскордонне співробітництво.
Синютка зустрівся із Послом США в Україні

3 лютого голова Львівської ОДА Олег Синютка та голова Львівської облради Олександр Ганущин зустрілися у Львові із Послом США в Україні Марі Йованович та Послом США в Республіці Польща Полом Джонсом. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Керівники області висловили подяку Уряду США у послідовній підтримці територіальної цілісності України та її боротьбу за демократичні цінності.

"Ваша присутність вчора на продовженні навчань є дуже важливим сигналом не лише для Львівщини, а й для усієї України", - наголосив Олег Синютка.

Посол США в Україні Марі Йованович зазначила, що проведення міжнародних військових навчань на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки є хорошим практичним виразом співробітництва між США, ЄС та Україною. 

“Уряд США незмінно надає підтримку Вашій державі, і це було озвучено нашим постійним представником вчора на засіданні Ради Безпеки ООН", - відзначила Марі Йованович.

Нагадаємо, учора на Яворівському полігоні розпочався черговий етап підготовки підрозділів Збройних Сил України за програмою "Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна". Такі військові навчання відбуваються на Львівщині з січня минулого року. Цей етап розрахований на 55 днів. У 2017 році навчання пройдуть 4 батальйони українського війська.

Під час зустрічі також обговорили питання транскордонного співробітництва. На звернення Посла США в Республіці Польща керівники області повідомили про тісну співпрацю Львівщини із воєводствами Польщі.

comments powered by HyperComments