На Яворівському полігоні розпочались військові тренування

Олег Довганик  |  Четвер, 2 лютого 2017, 16:32
Військовий капелан благословив присутніх та зачитав молитву

У четвер, 2 лютого, на Яворівському полігоні відбулася церемонія відкриття чергового етапу підготовки підрозділів Збройних Сил України за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна» (JMTG-U). До неї входять військові інструктори армій США, Канади, Великобританії, Литви та Польщі. Про це інформує прес-служба облради.

В урочистостях взяли участь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський, Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Марі Йовановіч та посол США в Республіці Польща Пауль Джонс.

На початку заходу військовий оркестр виконав гімни усіх представлених країн. Опісля розгорнули прапор 45-ої піхотної бригади Національної Гвардії ЗС США. Представник американської сторони зачитав коротку історичну довідку щодо 45-ої піхотної бригади Національної Гвардії ЗС США та 28 омбр.

З вітальним словом до усіх присутніх звернувся голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради дякую кожному солдату. Дякую усім, хто організував і братиме участь у цих навчання. Переконаний, здобутий досвід пригодиться зараз як ніколи. Воєнне протистояння на сході України, на жаль, ще скоро не закінчиться…  Окрема дяка першому командиру 28 омбр. Як волонтери, ми не  раз перетиналися на відтинку сходу. Вся Україна знає про ваші подвиги. Тому з вірою в серці в перемогу», – зазначив Олександр Ганущин.

Наприкінці урочистості військовий капелан благословив присутніх та зачитав молитву.

Опісля усі охочі  могли ознайомитися з  процесом планування багатонаціонального КШН із залученням військ «RAPID TRIDENT 2017».

comments powered by HyperComments