Жінки проти: лайка, бійки та ножі у Львівській міськраді (ФОТО)

Євгенія Пласконь  |  Середа, 25 січня 2017, 12:58
На брифінгу депутатки ЛМР заявили про кримінальний тиск під час пленарних засідань.
Жінки проти: лайка, бійки та ножі у Львівській міськраді (ФОТО)

У середу, 25 січня представниці різних партій Львівської міськради провели брифінг з вимогою припинення загрози фізичного насилля на робочому місці. Раніше депутатки опублікували відповідне звернення до громади та правоохоронних органів. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

“Ми слухаємо свою громаду, ми відкриті до діалогу і дуже би хотіли, щоб цей діалог був конструктивним, аргументованим і не перетворювався на мову жестів, погроз і нецензурної лайки”, - зазначила депутатка Уляна Пак.

Як зазначила депутатка Юлія Гвоздович, не йдеться про обмеження доступу громади до пленарних засідань, а лише про регламентацію: написання заяви громадянином за день до засідання, з вказаними паспортними даними, темою виступу, пройти металошукач і т. ін.

“Особливо хочу звернути увагу, що більшість радикальних дій, які відбуваються останнім часом у сесійній залі, більшість списує на учасників АТО — героїчних хлопців, воїнів, які насправді захищають нас і дають нам можливість бути тут у спокійній ситуації. Хоча досить часто це не є правдою”, - зауважила депутатка Олена Пасевич.

Побоювання жіночого складу ЛМР не є безпідставним, адже на минулому пленарному засіданні знайшли ніж, на Юлію Гвоздович впав чоловік, Юлія Хомчин вислухала потік нецензурщини у свою сторону, не кажучи вже про порушення свобод людини, коли були заблоковані виходи із зали і звучали заяви на кшталт “Ви не вийдете, поки не проголосуєте”.

Висловилась також представниця ГО “Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих” Богдана Сірків, яка зазначила, що їхня організація не змогла висловитись на пленарному засіданні по темі програми для бійців АТО через блокування зали.

“Те, що відбулося минулої сесії — це підкилимні домовленості. День перед тим ніхто не знав про сесію, яка була терміново скликана”, - поділилася Богдана Сірків.

Депутатки Львівської міськради закликали громадян реєструватися для виступу на засіданні, проводити все у цивілізований, демократичний спосіб.

Жіночий склад ЛМР також обговорює створення міжфракційної групи депутаток, які би насамперед лобіювали права та інтереси жінок. Ця група буде активно співпрацювати з громадськими організаціями.

comments powered by HyperComments