Мікрорайон Львова обладнають “зеленими технологіями”

Вівторок, 24 січня 2017, 19:07
“Зелений район” у Львові починатиметься на одній з вулиць Рясного.
Мікрорайон Львова обладнають “зеленими технологіями”

Експеримент із впровадження “Зеленого району” у Львові базуватиметься на досвіді міста-партнера Фрайбурга. Спершу “зеленими технологіями” обладнають одну з вулиць мікрорайону Рясне, а згодом долучать і прилеглі території. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

У мерії вважають, що до проекту повинні бути залучені мешканці району, громадські активісти та місцева влада. Тож 6 — 8 лютого проведуть обговорення з мешканцями Рясного та оберуть ключові проекти для реалізації.

«Ми говоримо про конкретні об’єкти, які є на території району, – школи, заклади дозвілля, житлові будинки, різні громадські простори», – розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. 

За приклад для наслідування обрали саме Фрайбург, оскільки там давно займаються розробкою і впровадженням енергозберігаючих технологій. Разом із містом-партнером Львів подався на фінансування до німецької організації Engagement Global у рамках пакету «Швидкий стартовий пакет допомоги Україні», де отримали 49 тисяч 552 євро на оплату роботи експертів у Львові. 

Як вважає начальниця управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Тетяна Хабібрахманова, розроблену у Львові концепцію можна буде застосувати у інших районах міста та по всій Україні.

Нагадаємо, що у Львівській області почали діяти "зелені" тарифи на електроенергію для приватних домогосподарств із альтернативними джерелами вироблення електроенергії.

comments powered by HyperComments