На Львівщині будуть діяти “зелені” тарифи на електроенергію

Вівторок, 17 січня 2017, 17:59
Відповідно до постанови НКРЕКП, для приватних домогосподарств із альтернативними джерелами вироблення електроенергії будуть діяти пом’якшені тарифи.
На Львівщині будуть діяти “зелені” тарифи на електроенергію

У Львівській та інших областях України будуть діяти нові “зелені” тарифи для приватних домогосподарств, які виробляють електричну енергію від сонячного випромінювання або вітру. Про це повідомили у прес-службі Львівобленерго.

Тарифи були встановлені Постановою Національної комісії з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 29. 12. 2016 р. №2382 «Про встановлення "зелених" тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств», яка офіційно опублікована в «Урядовому кур’єрі» 12.01.2017р. № 5.

Відповідно до Постанови, “зелений” тариф надаватимуть приватним домогосподарствам:

  • які виробляють енергію з сонячного випромінювання за допомогою вмонтованих на дахах та фасадах об’єктів, величина потужності яких не перевищує 30 кВт;
  • які виробляють електроенергію від енергії вітру об’єктами, величина потужності яких не перевищує 30 кВт.

Об’єкти вироблення альтернативної енергії повинні бути введеними в експлуатацію. Постанова набирає чинності з наступного дня після публікації в друкованому виданні “Урядового кур’єра” (13. 01. 2017). Детальніше за посиланням.

comments powered by HyperComments