У ЛКП “Лев” прийматимуть на експертизу об’єкти з “рожевою речовиною”

Понеділок, 23 січня 2017, 21:46
Таке рішення прийняли у зв’язку з частими повідомленнями про отруєння тварин у Львові.
У ЛКП “Лев” прийматимуть на експертизу об’єкти з “рожевою речовиною”

Днями Львів захопила серія повідомлень про масові отруєння тварин та про знаходження невідомої рожевої речовини у різних районах міста. У зв’язку з цим ЛКП “Лев” закликає мешканців не бути байдужими, звертатися до поліції та приносити речові докази на експертизу.

“Оскільки у Львові зараз не проводиться дератизація, вважаємо за необхідне з'ясувати походження та склад невідомої рожевої речовини. Закликаємо звертати увагу на такі факти, докуменувати їх (фото-, відеофіксація), викликати правоохоронців, аби вони забрали речовину на дослідження або ж приносити зразки речовини до ЛКП «Лев», і ми самостійно передамо її на дослідження у лабораторію”, - повідомили на підприємстві.

Очевидці в інтернеті кажуть, що таку рожеву речовину знаходять не лише у Львові, а й по інших містах України (Київ, Рівне). Дехто висловлює припущення, що ця речовина - суміш "Ізоніазіду" з рожевою рідиною, яку використовують догхантери (див. скрін нижче).

Також були зафіксовані випадки, коли діти отримали опіки після контакту з рожевою речовиною у снігу.

Заради профілактики отруєння тварин, власників закликають бути обачними, вигулювати собак лише на повідку, після прогулянки мити лапи та морду тварини, а також слідкувати за її станом.

Як зазначила ветеринарний лікар ЛКП “Лев” Ольга Кіщук, симптоми отруєння розвивають упродовж 15 хвилин — 2 годин після прогулянки. Це – слабкість спочатку задніх, а потім і передніх кінцівок. Хитка хода, пізніше собака не може встати на ноги. Більш пізні симптоми включають судоми, рясну слинотечу, вокалізацію (собака виє), пізніше судоми стають неперервними, розвивається сплутаність свідомості, коматозний стан і смерть.

За словами фахівця, при перших ознаках слабкості тварині треба ввести вітамін В6 – піридоксин (1-1,4 мл\кг), бажано внутрішньовенно (вводити повільно) чи внутрішньом’язово. Також спробувати викликати блювоту у тварини або спробувати дати собаці атоксил, 1-3 столових ложки, розведеного навпіл з водою. Разом з тим, тварину слід якнайшвидше доставити у ветеринарну клініку.

comments powered by HyperComments