“Орієнтовно 30% майданчиків міста Львова є переповнені”, - Садовий

Понеділок, 23 січня 2017, 19:02
Мер Львова здійснив робочий виїзд на Львівський міський полігон ТПВ у Грибовичах.
“Орієнтовно 30% майданчиків міста Львова є переповнені”, - Садовий

23 січня, за результатами позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, міський голова Андрій Садовий здійснив робочий виїзд на Львівський міський полігон ТПВ в с. Великі Грибовичі. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Андрій Садовий зазначив на необхідності проведення протиаварійних робіт у Грибовичах та прокоментував ситуацію з брикетувальними станціями у Львові:

“Ситуація з вивезенням ТПВ з міста Львова є надзвичайно складною, критичною. Орієнтовно 30% майданчиків міста Львова є переповнені, і немає на сьогоднішній день домовленостей, куди вивозити тверді побутові відходи”, - зазначив Андрій Садовий.

За словами мера міста, міська комісія з надзвичайних ситуацій ще раз звернулася до обласної та Державної комісій з вимогою розібратися у ситуацій з полігоном, що й стало приводом для робочого виїзду на “Збиранку”.

У мерії звернулися з відповідним проханням і до Прем’єр-міністра про проведення дій на полігону Службою з НС, а також до в.о. Міністра охорони здоров’я з попередженням про екологічні наслідки невивезення сміття.

Андрій Садовий також зазначив, що є попередні домовленості про вивезення сміття на полігони, втім детальнішу інформацію озвучувати відмовився, щоб уникнути протестів у тих локаціях.

Окрім іншого, міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що станції, які розмістять у Львові, є брикетувальними, а не сміттєсортувальними.

“Не йдеться про сміттєсортувальні лінії. На сесії міської ради мова йшла про установки брикетування, які стискають сміття, щоб його об’єм зменшити у 6 разів, і його можна було безпечно вивозити на ці полігони, які готові в такій формі таке сміття приймати”, - сказав мер Львова.

Насамкінець очільник міста розповів, що проект рекультивації полігону проходить експертизу в кількох міжнародних організаціях.

“За моїм дорученням проект, який розроблений інститутом Гірхімпром, проходить апробацію в ряді міжнародних організацій, щоб цей проект відповідав усім європейським нормам по питаннях екології”, - додав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що мешканці Львова завадили Садовому завершити брифінг на сміттєзвалищі.

comments powered by HyperComments