Як Садовому знову кричали "Ганьба" (ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Понеділок, 23 січня 2017, 18:36
Селяни влаштували Садовому обструкцію на Грибовицькому сміттєзвалищі
Як Садовому знову кричали "Ганьба" (ВІДЕО)

Мешканці сіл Грибовичі та Малехів на Грибовицькому сміттєзвалищі завадили провести брифінг міському голові Львова та його підлеглим. Сьогодні був запланований брифінг мера Львова Андрія Садового, директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергія Бабака та заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, пишуть Варіанти.

Однак до початку брифінгу до сміттєзвалища приїхали мешканці Грибович та Малехова, серед них був і сільський голова Малехова. На момент приїзду Андрія Садовго їх було близько 20 осіб.

Вони під вигуки "Ганьба!" супроводжували мера Львова, Андрія Москаленка та Сергія Бабака до берега озера інфільтратів, де й мав відбутися брифінг.

Не маючи можливості говорити, Андрій Садовий та Андрій Москаленко залишили територію сміттєзвалища. Згодом працівники прес-служби Львівської міськради повідомили, що мер дасть брифінг у міськраді о 14 годині.

Після від'їзду Андрія Садового коментар журналістам надав Сергій Бабак. Він повідомив, що на сміттєзвалищі існує ризик руху сміття, яке спричинить вилив інфільтрату за береги озера. Відтак, потрібно укріпити тіло полігону та береги озер інфільтратів. 

"Міський голова звернувся до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням виділити з резервного фонду держбюджету орієнтовно 50 мільйонів гривень на будівельні роботи. За рахунок співфінансування держави та міста варто негайно приступити до будівельних робіт. Це буде першочергова частина рекультивації", – розповів Сергій Бабак.

Також він наголосив, що неможливо приступити до рекультивації без належних протиаварійних робіт. 

"Треба виположити купол, зробити полігон у вигляді купола, унеможливити прорив інфільтратів, і лише потім приступати до рекультивації. Такі роботи можна проводити в будь-який період року. Але слід розуміти ситуацію: за такої температури, як зараз, тіло полігону більш-менш стабільне. За місяць-півтора буде тепло, будуть інші процеси, які зараз передбачити важко. Треба негайно приступати до протиаварійних робіт", – зауважив Бабак.

За його словами, для того, щоб приступити до робіт нам потрібно отримати згоду Малехівської сільської ради про відведеня земельної ділянки площею 3,5 га, щоб зайшла будівельна техніка.

"Наразі такого дозволу нема. Протиаварійні роботи можуть також виконувати працівники Державної служб із надзвичайних ситуацій. Треба приймати спільне узгоджене рішення", – пояснив Сергій Бабак.

comments powered by HyperComments