Львівська мерія просить дозволу вивозити сміття на державні полігони

Середа, 18 січня 2017, 12:12
"Це є аномальна ситуація, коли в Україні не зауважують львівської проблеми",-Андрій Садовий.
Львівська мерія просить дозволу вивозити сміття на державні полігони

Сьогодні, 18 січня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було прийнято рішення звернутися до голів обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз твердих побутових відходів на полігони в межах області та держави.


Про це повідомляє прес-служба ЛМР.


Міський голова зазначив, що сміттєва проблема  Львова є «аномальною ситуацією», адже держава її ігнорує.


«Більше, ніж 400 майданчиків є переповнені. Двоє перевізників, фактично, фізично не мають куди вивозити сміття. Ті полігони, які працювали раніше, з якими були домовленості, на жаль, сьогодні з тих чи інших причин не продовжують угоди на вивезення відходів. Мова йде про 2 компанії – ДВ-Екосвіт і САТ. Чотири інші компанії стараються – АВЕ, Санком, Грінера, Львівспецкомунтранс, але дуже складно. Кожен день йде складна боротьба, машини з львівським сміттям, які їдуть у центральну Україну, де є домовленості з полігонами, зупиняють, не даючи можливості вивантажити сміття, ці машини скеровують назад до Львова у супроводі машин поліції», - розповів Садовий.


Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак застеріг, що потепління може призвести до порушення екологічних норм та порушення санітарної ситуації в місті, зі зростанням температур повітря, сміттєприймальні майданчики стають джерелом інфекцій, зокрема,кишкових.

 

comments powered by HyperComments