У Львові закінчують будівництво IT House

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 19:49
Львівські ІТ-шники можуть починати резервувати житло.
У Львові закінчують будівництво IT House

Як повідомили у прес-службі ЛМР, будівництво найсучаснішого будинку у Львові “з нуля” підходить до завершення. Багатоповерховий IT House на вул. Джона Леннона спорудили за рік часу.

Втім, проект буде розширюватись і планує нові інфраструктурні зміни – проекти IT House 2.0, IT House Premium та IT Village. 

«Найбільшим досягненням цього проекту є не лише сам будинок, а спільнота дружніх сусідів. Це головна відмінність IT House від десятків інших, що є у місті: його мешканці знають одне одного, проводять разом час та разом ухвалюють рішення щодо будинку. Часто майбутні сусіди збиралися на обговорення поточних справ, а після заселення вони ще й зможуть проводити разом дозвілля. Для цього є спеціальний ком'юніті-рум», – розповіли у Львівському ІТ-кластері.

Організатори зазначили, що приводом для будівництва IT House було прагнення вирішити проблему нестачі якісного житла у Львові. Та один будинок не здатен цього зробити. Тому за сприяння Львівської міської ради роботу над інфраструктурними проектами буде продовжено.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час Форуму е-врядування, він буде підтримувати інфраструктурні проекти ІТ-індустрії та сприяти виділенню безкоштовних земельних ділянок для будівництва.

За словами СЕО Львівського ІТ-кластеру Степана Веселовського, активна розбудова міста – це величезний внесок львівської ІТ-індустрії у розвиток міста. 

«Ми зрозуміли, що оскільки ІТ – це індустрія, яка розвивається у Львові найдинамічніше, вона має брати участь у розвитку міської інфраструктури. Щорічний ріст індустрії становить 20%, а це означає, що потреба у новому житлі зростатиме. Тож ми дивимося наперед і плануємо декілька масштабних інфраструктурних проектів», – зазначив Степан Веселовський.

Читайте також про перемогу львівських студентів на конкурсі Торонто з аналізу даних.

comments powered by HyperComments