Центр Львова отримав нові контейнери для сміття

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 6 грудня 2016, 19:36
У Галицький район міста вклали 1,5 мільйона євро.
Центр Львова отримав нові контейнери для сміття

З 1 по 6 грудня весь центр міста оснастили сучасними сміттєвими контейнерами закритого типу. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Контейнери закупила і встановила на 65 майданчиках нова компанія-перевізник «Грінера», яка стала переможцем відповідного конкурсу, проведеного райадміністрацією.

Так, замість окремих сміттєвих баків для пластику, скла, паперу та решти відходів встановлюють нові, 3 типів: для скла, вторинної сировини (паперу, пластику, металу) та змішаного сміття.

Кожен контейнер для змішаних відходів має місткість 3750 літрів, що втричі більше, аніж у тих, які стояли до того. Загалом, нові баки вміщають на 40% більше ТПВ, аніж старі.

Як додають у районній адміністрації, нова «закрита» технологія обмежить поширення неприємного запаху містом, а також ускладнить доступ до сміття безпритульних.

Компанія придбала 110 змішаних баків, 70 – на скло, та 70 – на вторсировину. Контейнери – італійські. Таке обладнання Львів закупив першим на території країн Східної Європи.

Окрім сміттєвих баків, компанія придбала також 3 одиниці спецтехніки з маніпуляторами стандарту Євро-6. Кожна з них упродовж зміни (8 годин) обслуговує 150 контейнерів. 

comments powered by HyperComments