У Львові всі охочі мають змогу пограти у великі шахи просто неба (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 4 березня 2016, 16:22
Протягом трьох днів всі охочі зможуть зіграти партію у шахи навпроти входу у ратушу.
У Львові всі охочі мають змогу пограти у великі шахи просто неба (ФОТО)

Сьогодні, 4 березня, стартував триденна шахова акція, долучитись до якої може кожен. Розпочали ж її вихованці шкіл міста, які від початку навчального року почали займатись у шахових секціях.

Така шахова вулична акція - не єдина подія у рамках проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові, запевняє влада міста:

"Така практика, коли на площах виставляють вуличні шахи, є у багатьох містах Європи. Ми теж вирішили таке зробити в рамках Чемпіонату світу з шахів серед жінок. Кожен охочий мешканець міста, а також гості можуть приходити на площу Ринок і пограти. Кожного дня це буде з 10-ої ранку до 6-ої години вечора", - зазначив начальник відділу молоді і спорту Львівської міськради Володимир Шнайдер.

Подивитись на гру юних шахістів прийшло чимало львів`ян та гостей міста. А самі гравці були так захоплені грою, що й не помічали уваги з боку громадськості до себе:

"Я вже десь рік граю у шахи. Спершу не дуже йшло, то й не подобалась мені ця гра. Тепер виграти можу, то подабається значно більше", - розповів 7-літній Матвійко. 

Усі охочі, які бажають спробувати свої сили у шахах матимуть змогу зробити це від нині і до неділі, 6 березня. 

comments powered by HyperComments