У Львові хворі на хронічну ниркову недостатність знову вийшли на пікет (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 3 грудня 2015, 12:08
3 грудня під стінами ЛОДА хворі, що потребують гемодіалізу провели акцію "Інвалідність не вирок. Ми маємо право на гідне життя!".
У Львові хворі на хронічну ниркову недостатність знову вийшли на пікет (ФОТО)

Сьогодні, 3 грудня, хворі на хронічну ниркову недостатність зібрались під стінами ЛОДА, аби провести акцію "Інвалідність не вирок. Ми маємо право на гідне життя!".

У рамках заходу люди вимагали у влади, зокрема, у губернатора Львівщини Олега Синютки виконання обіцянок, а саме: демонтувати невідповідну систему очищення води у Новояворівському відділенні гемодіалізу, яку мали демонтувати ще всередині листопада.

13 листопада у Львівській ОДА був проведений круглий стіл на тему "Проведення замісної ниркової терапії мешканцям Львівської області", у якому взяли участь не лише керівники влади, а й виробники гемодіалізної продукції, представленої на Львівщині. 

Результатом круглого столу мав стати демонтаж неякісного встановленого обладнання компанією ТОВ "Медикалгруп-Україна", яка й до нині знаходиться на території Новояворівського відділення, попри те, що обумовлений термін демонтажу - 3 дні.

"Минуло вже 20 днів, ніхто й не думає демонтувати водоочистку. Ми не хочемо грошей, ми вимагаємо своє право мати гідне життя, перебуваючи на гемодіазілі. Ми інваліди, але ми також люди і не ми не дамо наживатись на нас компаніям, які постачають неякісне обладнання для гемодіалізу", - заявила президент "Асоціації Життя" інвалід І групи Ірина Куцьо.

Поки очікуваного діалогу із владою не відбулось. Директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Богдан Чичотка заявляє про готовність встановлення високоякісної системи очищення води у Новояворівському відділенні, проте, відмовляється демонтувати неякісну водоочистку, мотивуючи це тим, що ця процедура займе багато часу.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments