Під львівським Апеляційним Господарським судом відбувся пікет через забудову парку "Знесіння" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 15 вересня 2015, 14:13
15 вересня активісти вийшли на пікет до суду, аби привернути увагу до незаконної забудови міського парку.
Під львівським Апеляційним Господарським судом відбувся пікет через забудову парку "Знесіння" (ФОТО)

Сьогодні, 15 вересня, у Львові під Апеляційним господарським судом, відбувся пікет мешканців вулиць Довбуша, Митр.В. Липківського, Качали, які відстоюють землю парку "Знесіння", яку от уже понад 8 років намагаються забудувати.

Попри те, що під судом зібралось не так багато людей, насправді їхню позицію відстоюють кілька десятків тисяч львів`ян, які підписались під петицією на захист парку. Хоч судова тяганина триває вже не один рік, активісти налаштовані рішуче і не планують послаблювати позицій.

"Три гектари землі пробують просто викрасти. Ні суди того не бачать, ні інші інстанції, які могли б втрутитися. Хоч міська рада ніби і визнала свою помилку, що не мала права видавати на ці землі жодних дозволів, але далі справа не рухається. , - зазначив один із активістів пан Микола.

Станом на зараз значну частину парку "Знесіння", яку придбав ТЗОВ "АрхіБуд" , начебто мають облаштувати як  житловий квартал, який забудовник називає "рекреаційно-готельним комплексом", проте, враховуючи всі підводні камені та відсутність належних договорів та дозволів, а надто статус купленої під забудову землі, вимоги про припинення будівництва на ділянці історичного та охоронноздоровчого значення є цілком виправданими. 

 

 

comments powered by HyperComments