На Форумі видавців у Львові Віра Савченко представила книгу сестри "Сильне ім’я Надія" (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:24
Написану у полоні книгу Героя України Надії Савченко представили публіці під час книжкового форуму.
На Форумі видавців у Львові Віра Савченко представила книгу сестри "Сильне ім’я Надія" (ФОТО)

На львівському Форумі видавців відбулась презентація книги Героя України Надії Савченко, яка вже понад рік знаходиться у російському полоні. Книга має символічну назву "Сильне ім’я Надія".

Авторка писала книгу протягом кількох тижнів під час голодування. Надихнув на написання тексту адвокат льотчиці Ілля Новіков. Всю книгу збирали буквально по крупинкам, виносячи її на маленьких клаптиках паперу після коротких зустрічей із Надею. 

Зі слів Віри Савченко, достеменно розповісти про що книга - неможливо, адже вона написала "живою" мовою льотчиці про все те, що творилось із нею у період написання. Наповнений текст також і спогадами про минулі військові та "цивільні" пригоди.

"Книгу потрібно перекладати і читати на Заході, щоб там розуміли, що відбувається тут, щоб вони це побачили очима "бойової" одиниці, а не політика чи літературознавця", - переконана сестра льотчиці Віра Савченко.

Попри те, що книга лише вийшла у світ, вона вже користується неабияким попитом серед читацької громади, а написана Надією Савченко історія змушує не лише переосмислювати й співпереживати, а й сміятись. 

 

 
comments powered by HyperComments