У "Дзизі" презентували великий мистецький проект присвячений жінці (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 13 березня 2015, 18:42
Проект "Не Я" стартував сьогодні.
У "Дзизі" презентували великий мистецький проект присвячений жінці (ФОТО)

Сьогодні, у п`ятницю, 13-те, у львівській мистецькій галереї "Дзига", що на вул. Вірменській, 35, відбулась презентація масштабного міжнародного проекту "Не Я" присвяченого жінці.

Кураторками експозиції є Едита Вольська та Катажина Куявська-Мьорфі. До проекту долучились: Аґата Дроґовска (Познань/Нью-Йорк), Емрах Ґьокдемір (Антак'я / Люблін), Павел Корбус (Люблін /Лодзь/Антак'я), Олександра Кожьол (Лодзь), Олександра Куявська (Берлін), Катажина Куявська-Мьорфі (Познань/Лондон), Маріам Мюліате (Тегеран / Познань), Хектор Соларі (Монтевідео / Дрезден), Едита Вольська (Слупськ), Марія Вронська (Вроцлав/Радомско/Антак'я).

"Мистецтво "Не Я" належить до екзистенціальних запитань про жінку. Мовить про механічне життя жінки, яка думає, що її покарав Бог. Не замислюючись про причини, знає, що не страждає, бо не відчуває задоволення у житті. Жінка вірить, що їй є що сказати, щось важливе. Життя і значимість людини залежить від культури і релігії. Натомість значимість жінок непропорційно диференційована у залежності від місця. У Західному світі роль жінки чітко розпізнається. Боротьба за рівноправ`я головним чином спрямована на проблему, де чоловіки вирішують за жінок такі питання, як право на рівні посади, право на вибір материнства та здатність жінки балансувати між кар'єрою і сім'єю", - ділиться своїми думками стосовно експозиції куратор та учасник проекту Катажина Куявська-Мьорфі.

Павел Корбус, який особисто був присутнім на відкритті "Не Я" серед подяк усіх, хто допомагав у реалізації проекту, розповів про свої сподівання, щодо того, що львівська виставка є лише початком і їхній проект зацікавить людей у всьому світі і врешті допоможе знайти відповіді на питання щодо екзистенції жінки. 

Прийти та на власні очі побачити фото, аудіо та відеоматеріали, які зібрані у великий мистецький проект можна від 13 до 25 березня. Кожен відвідувач знайде для себе там щось своє, глибинне, місцями абстрактне, а місцями разючо конкретне. 

comments powered by HyperComments