3 січня у церкві Юра запалає Вифлеємський вогонь

Юлія Субота  |  П'ятниця, 2 січня 2015, 20:17
Вже завтра у храмі відбудеться урочиста передача священного вогню.
3 січня у церкві Юра запалає Вифлеємський вогонь

Завтра, 3 січня, о 12:00 у приміщенні львівського собору Святого Юра відбудеться урочиста передача Вифлеємського вогню миру. Окрім власне передачі вогню на присутніх чекають молебень та колядки. 

Сама з церкви Юра розпочнеться естафета передачі священного вогню храмам Львівщини.

Вифлеємський вогонь прибув до Львова 16 грудня минулого року. Передача відбулась на україно-польському кордони. Волонтери-пластуни вже розповсюдили вогонь у військових частинах та дитячих будинках.

Традиційно, вогонь тримають у храмі до Водохреща (19 січня). Кожен охочий може прийти до храму та запалити свічку від священного вогню, аби освітити нею Святвечір. 

Варто знати: Вифлеємський вогонь миру - міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає в поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

До України вперше Вогонь до України потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно ж відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Вифлеємський вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни. Вогонь передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

 

 

 
comments powered by HyperComments