Комітет жіночого спротиву закликає Путіна залишити Україну у спокої

Наталі Істоміна  |  Субота, 8 березня 2014, 08:11
Активістки Комітету жіночого спротиву написали відкритого листа Владіміру Путіну з вимогою залишити Україну в спокої. Про це розповіла Лідія Бойчишин, координатор жіночого комітету спротиву і депутат Львівської міської ради під час двогодинного марафону у Львівському прес-клубі.
Комітет жіночого спротиву закликає Путіна залишити Україну у спокої

Комітет жіночого спротиву був заснований 22 січня з жіночих організацій, які виступили проти насильства і кровопролиття, яке відбувалося на Євромайдані. «Ми адекватно оцінювали ситуацію і просили щоб зупинили кровопролиття з обох боків барикад. Тому що там стояли наші діти, сини і чоловіки з обох боків на Майдані. Вони відстоювали нашу гідність, адже це революція гідності. Тому основною ідеєю було зупинити кровопролиття» - розповідає Лідія Бойчишин.

Координатор комітету розповідає, що зараз він активно запрацював. Відбулася акція «Чужих дітей не буває». Вона була на Майдані, де матері виходили на першу лінію. Вони спілкувалися із солдатами внутрішніх військ, які стояли по той бік барикад. Була, також акція «Мама» і блокування військових частин. «Далі події розвиваються так, як ми всі бачимо: агресія Росії, введення військ до Криму. Жіночі організації, які є у Комітеті жіночого спротиву підтримали відкритий лист жіночих організацій всеукраїнських і підписали відкритий лист до президента Російської федерації Володимира Путіна. Це трапилося три дні тому.

«Ми підписали цей лист, передали його російському консулу у Львові і вирішили оголосити львів’янам свою позицію. Ми звертаємося до «господина Путина» російською мовою» - зазначає депутат ЛМР.

Лідія Бойчишин зачитала уривок відкритого листа, де Путіна закликали залишити у спокої Україну. Під відкритим листом підписалося понад 30 жіночих організацій. Зокрема, львівських серед яких: «Союз українок», «Жіночий вибір», «Товариство Олени Теліги» та «Жіночі перспективи».

Координатор Комітету жіночого спротиву розповіла, що від офіційного сайту президента Росії була відповідь, що лист отримано. Активістки також писали такі листи до голів обласних державних адміністрацій східних областей, які повинні були стати на сторону українського народу.

Даний лист був надісланий у представництва різних жіночих організацій світу.

Фото: Львівська крайова організація НРУ

 

comments powered by HyperComments