Олегу Салу повернули кабінет. ЛОДА звільнили від барикад та активістів

Борис Недільний  |  Понеділок, 17 лютого 2014, 14:08
Учора комунальники розібрали барикади поруч з Львівською облдержадміністрацією.
Олегу Салу повернули кабінет. ЛОДА звільнили від барикад та активістів

За словами очевидців, від мішків зі снігом, шин та інших барикадних прилаштувань, вулицю звільняли з 23 год. і до самого ранку [- До вечора барикади ще залишались]. Що ж до самого приміщення Львівської обласної державної адміністрації  (ЛОДА), то активісти львівського Майдану також його покинули недільного дня.

«Вчора всі покинули приміщення ЛОДА. До 17 год. звідти вивели всю охорону, вона лише контролювала порядок назовні, аби не було провокацій. Питання – хто дав доручення розібрати барикади? На мою думку, треба було лише дорогу відкрити для проїзду, а барикади залишити. Адже опозиція дала два дні. Бо якщо у вівторок парламент не прийме рішення на вимогу Майдану, то ми маємо відновити блокування, а барикади розібрали. Це така підозріла поспішність», – зазначає координатор Страйкового комітету Штабу національного спротиву у Львівській області Андрій Соколов.

Зауважимо - до нинішнього ранку приміщення ЛОДА охороняли представники Спілки офіцерів, які перебували у розпорядженні голови Львівської облради, свободівця Петра Колодія. Жодних офіційних коментарів від останнього, чому такий поспіх, наразі немає.

Тим часом, уже нині вранці голова адміністрації Львівщини Олег Сало повернувся на роботу до  приміщення на вул. Винниченка, 18. Із часу, коли 23 січня  активісти Майдану захопили Львівську ОДА, безкабінетний губернатор дислокувався у різних місцях, з яких і  "правив" регіоном – як от з Академії сухопутніх військ чи Львівського палацу залізничників.
Вже сьогодні по обіді Олег Сало планує провести нараду у звичній для себе обстановці. Як повідомила його прес-секретар Ірина Мартинюк, "губернатор" не висловив жодних зауважень щодо стану приміщення ЛОДА після перебування там пікетувальників, оскільки все було прибрано та чисто.

Нагадаємо, блокада ЛОДА тривала з 23 січня. Цього ж дня під тиском вулиці Олег Сало написав заяву на звільнення. Проте, відчувши себе в безпеці, передумав та заявив, що діяв не з власної волі.

Фото: grim.in.ua

comments powered by HyperComments