„Просторами України” – мистецька мандрівка від відомих художників (ФОТО)

Наталі Істоміна  |  Субота, 8 лютого 2014, 03:13
Якщо не поїхати, то хоча б подивитися на мальовничі місця України відтепер можна у львівській кав'ярні „Перша Кляса”. Саме тут відкрили виставку живопису „Просторами України”. В експозиції представлено понад 40 авторських робіт, об'єднаних темою краси природи. Тож тепер львів'яни зможуть здійснити мандрівку просто відвідавши кафе і споглядаючи виставку.
„Просторами України” – мистецька мандрівка від відомих художників (ФОТО)

    В  експозиції представлені різні куточки України. Це карпатські гори, сільські садиби, узбережжя водойм та інші мальовничі пейзажі. Більшість полотен створено на пленерах, у час, коли автори спілкувалися з природою. Зображення на полотнах – це художні образи, трансформовані крізь призму власних відчуттів та емоцій авторів.

    Олександра Білобран, куратор виставки розповіла, що темою виставки став український краєвид на полотнах українських авторів. Організатор зауважила, що заклад, де відбулося відкриття,  був ініціатором розміщення експозиції на їхньому просторі. Це дуже позитивно, що подібні заклади переймають мистецьку ініціативу, адже багато галерей закриваються.

Тут є серія карпатських краєвидів у різні пори року. Є серія простих, затишних сільських осель. Є сюжети з життя простого народу. Волинь представлена Шацьком. Є Дніпро і навіть львівський міський мотив” – розповідає куратор. Олександра Білобран також зауважила, що на тлі політичних подій, які відбуваються у країні, морально було дуже важко організувати виставку. Адже увага постійно сконцентрована на тому, що відбувається довкола. Але мистецтво наповнює і доповнює позитивом наше життя, тому важливо, щоб мистецькі події відбувалися.

    Соломія Ковтун, художниця і учасниця виставки, зауважила, що ці  її роботи вже представлялися цього року у галереї „Зелена канапа”. На полотнах мисткині зображені Карпати.

    Експозиція об'єднує  роботи таких художників як Олександра Білобран, Олександр Дмитренко, Юля Долинська, Іван Драган, Соломія Ковтун, Віктор Кошак, Роман Лучук, Анатолій Мельник, Петро Радіонов, Володимир Сандюк, Роман Свистович, Оксана Свіжак, Ігор Филипів, Любомир Худяк, Уляна Худяк.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments