Львівська обласна рада офіційно визнала Народну раду України

Катерина Поліщук  |  Субота, 25 січня 2014, 16:44
Сьогодні на позачерговій сесії депутати Львівської обласної ради офіційно визнали Народну раду України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України. «За» проголосувало 69 з 73 присутніх обласних депутатів.
Львівська обласна рада офіційно визнала Народну раду України

Зачитав проект рішення голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Андрій Холявка: "Керуючись статтею 5 розділу І та розділом ХІ Конституції України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», реалізуючи право народу України на самовизначення та безпосереднє здійснення влади, у зв’язку з узурпацією влади президентом та Верховною Радою України через прийняття 16 січня 2014 року в неконституційний спосіб ряду законів, які ведуть до встановлення диктатури в державі та звужують зміст і обсяг існуючих конституційних прав і свобод громадян, що суперечить частині третій статті 22 Конституції України, Львівська обласна рада вирішила визнати Народну Раду України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України!»

Також обласні депутати утворили виконавчий комітет Львівської облради (ЛОР) та скасували ухвалу, якою раніше делегували частину повноважень Львівській ОДА. Тепер ці повноваження покладені на виконком. Головою виконкому обласної ради буде голова облради Петро Колодій, а заступниками голів виконкому - будуть заступники голови облради. Членами виконкому є голови профільних депутатських комісій.

ЛОР рекомендувала сільським, селищним, районним, міським, районним у містах радам Львівщини невідкладно скликати позачергові сесії відповідних рад для розгляду та прийняття аналогічного рішення, а також для самостійного виконання делегованих повноважень місцевих органів державної влади.

Окрім цього ЛОР звернеться до Ради Європи, ЄС, ОБСЄ та міжнародного співтовариства з проханням допомогти українському народові зберегти демократичний устрій і не допустити остаточного встановлення в Україні диктатури та узурпації влади президентом.

А поки що обласні депутати заборонили на території Львівської області  проводити заходи за участю особового складу ЗСУ, МВС, інших правоохоронних органів з використанням спеціальних засобів, зброї та військової техніки, спрямовані на обмеження прав громадян на проведення мирних зібрань.

Навзамін депутати створили Загін народної самооборони як орган муніципальної дружини обласної ради, якому доручили забезпечити охорону адміністративних приміщень обласної ради, а також охорону громадського порядку при проведенні мирних зібрань громадян України на території області.

Нагадаємо, 19 січня 2014 року на Майдані Незалежності в Києві, відбулися Всенародні збори громадян на яких було вирішено створити Народну раду України. А вже 22 січня відбулись установчі збори  НРУ, де озвучили Декларацію про проголошення Народної ради України.

 

 

 

comments powered by HyperComments