Львівські журналісти оголосили бойкот «антиконституційних законам»

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 20 січня 2014, 23:33
Журналісти всіх львівських видань вимагають від парламенту та президента скасувати репресивні закони, які Верховна Рада України нелегітимно проголосувала 16 січня 2014 року (ці законопроекти не були внесені до порядку денного, кількість учасників голосування в залі засідань не була встановлена, підрахунок голосів не проводився ні лічильною комісією, ні електронною системою "Рада" - цього цілком достатньо, щоб визнати процедуру ухвалення цих "законів" нелегітимною). законопроекти не були обговорені у комітетах ВР, не отримали експертної оцінки юристів парламенту. І поки влада не виконає цю вимогу журналісти вирішили ігнорувати скандальні «поправки».
Львівські журналісти оголосили бойкот «антиконституційних законам»

«У випадку вибіркових репресій щодо журналістів чи працівників ЗМІ на підставі так званих «поправок» від 16 січня 2014 року,  вся наша діяльність буде спрямована на захист колег усіма законними та доступними для нас засобами. Усі особи, причетні до тиску, репресій, переслідувань за журналістську діяльність, потраплятимуть у поле прискіпливої уваги львівських медіа. Це стосуватиметься не тільки їх службових справ, але й приватного бізнесу, бізнесу їхніх родин, кар’єрного зростання, зв’язків тощо. Усі їхні кроки будуть негайно оприлюднюватися у всіх львівських ЗМІ, а за потреби – і в загальнонаціональних медіа», - йдеться в заяві, вже підписали підписали та оприлюднили на своїх ресурсах всі основні медіа Львова та Львівщини.

Повний текст заяви можна прочитати на сайті  "Телекритики".

Нагадаємо, 17 січня президент Віктор Янукович підписав 11 законів та одну постанову, що були прийняті Верховною Радою 16 січня. Зокрема,  16 січня Верховна Рада ухвалила закон "Колесніченка-Олійника", що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

Євросоюз стурбований прийнятими 16 січня законами і закликає українську владу їх скасувати.

Закони 16 січня набудуть чинності з дня їх опублікування у газеті «Голос України». Сьогодні депутати від ВО «Свобода» і «Батьківщини» спалили частину тиражу номера газети «Голос України», в якому опубліковані ці закони.

Фото: Facebook.com

comments powered by HyperComments