Рухівці встигли першими прокоментувати звинувачення Софії Федини

Олекса Олич  |  Четвер, 16 січня 2014, 21:57
Щойно 15 січня на прес-конференції громадських активістів, невдоволених процесом формування Львівського осередку ГО «Майдан», екс-ведуча львівського Євромайдану Софія Федина встигла запропонувати розібрати сцену в центрі міста і зекономлені на її подальшому утриманні кошти спрямувати на відновлення призупиненої відправки активістів до Києва, як обізвалися ті, хто відчув, до кого пролунало це неприємне звернення.
Рухівці встигли першими прокоментувати звинувачення  Софії Федини

Найоперативнішим виявився шеф львівських рухівців  (голова Крайової організації НРУ) Андрій Корнат, він же ж - керівник організаційного підрозділу Львівського штабу національного спротиву. На запитання представників  ЗМІ, він зі смутком підтвердив: так, Координаційний штаб Львівської обласної ради від 30 січня не відправляє автобуси на київський Євромайдан. Причина – відсутність достатніх коштів, які збирає львівський Євромайдан. Тому і штаб не працює, і відведене для нього приміщення в обласній раді зачинене. Проте, транспорти продовжують відправлятися з районних та міських штабів області, а зі Львова – від самого Євромайдану та офісів політичних партій.
Отож, опозиційні партії, які провалили голосування за відставку «генерал-губернатора» Олега Сала, гучно «виселяли» (і не виселили) облдержадміністрацію, не змогли більше місяця забезпечувати проїзд львів’ян на Євромайдан. Поговорили, пописали заяви, та й розбіглися по власних партійних офісах, бо, бачте, студенти на Євромайдані замало на автобуси грошей збирають! Дійсно, може, й мало.
Але якщо це студенти повинні були організовувати фінансування, а депутати тільки постійно «радитися» і супроводжувати їх зі своїми посвідченнями в дорозі, якщо Євромайдан самотужки продовжує все ж таки відправляти активістів, то, можливо, наступний раз потрібно подумати, кого обирати? І, можливо, варта уваги інша заява Софії Федини на прес-конференції – стосовно потреби надання детального фінансового звіту за використання вже зібраних на Євромайдані коштів та інших пожертв? А це для Корната особливо болісна тема, адже кошти на транспорт йшли саме через його організаційний підрозділ. Який він поспішив укомплектувати своїми надійними молодими однопартійцями.

Софія Федина

Минув якийсь час і чуємо про брак коштів, припинення виїздів, незручні запитання, врешті – заява Федини. Ось і доведи тепер, що все справді відбулося чесно. Якщо злопам’ятні та злоязикі львів’яни вперто не хочуть забувати, як його неформальний «шеф», рухівець Олександр Ганущин, починаючи з 2004 року, полюбляє кожну наступну виборчу кампанію завершувати з щонайбільшими дивідендами. Матеріальними, мається на увазі.
Вище керівництво (Координаційний штаб при обласній раді) не спромоглося вирізнитися такою оперативністю, як Корнат. А тому більше часу присвятило тому, щоб народити кілька абзаців тексту, і опісля розіслати їх через прес-службу обласної ради. З якого можна дізнатися, що, попри «голослівні звинувачення щодо зупинення організації виїзду жителів Львівщини до Києва, які лунають з вуст окремих громадських діячів», штаб «продовжує активно працювати й надалі забезпечує присутність необхідної кількості людей на столичному Майдані». Відбувається це (як і казав Корнат) через районні штаби та партійні організації, і вже в 2014 році з області до Києва відбули понад 3 тисячі осіб. Особливо відзначено, що в період Різдвяних свят було забезпечено виїзд 12 вертепів з районів області, а також хорової капели «Дударик» та ансамблю пісні й танцю «Верховина».
Отож, фахівці з політичних шоу в обласній раді спромоглися влаштувати на Різдво присутнім на київському Майдані принаймні гарний настрій. А ось скоординувати зусилля у самому Львові партійці вкотре не змогли, розбіглися по офісах, натомість звичайні громадяни, які не хочуть пов’язувати себе з конкретною партією, мають шанси виїхати до Києва хіба що через районні центри.
При цьому, обласна рада не могла не підкреслити персональні заслуги, зазначивши: «Спільно з громадою Львівщини активну участь в акціях в Києві на Майдані почергово беруть участь депутати Львівської обласної ради». Так, начебто обласні депутати – то якась вища еліта, яка не ідентифікує себе з «громадою Львівщини», натомість, остання (громада), повинна радіти, що ця «еліта» бере участь в акціях «спільно» з нею. Мабуть, громада  таки зраділа.

Фото: ZAXID.NET

comments powered by HyperComments