«Свобода» наїхала на угоду з «Шеврон» через дії українського Кабміну

Юлія Миколишин  |  П'ятниця, 14 червня 2013, 18:44
Як не гальмує його місцевий політичний бомонд, а проект видобутку сланцю на Львівщині потроху таки просувається. Сьогодні під час круглого столу на тему альтернативного газу за участі посла США в Україні Джона Теффта голова Львівської облради Петро Колодій повідомив – проект угоди Кабміну із Шевроном вже у Львові.

Колодій, щоправда, заскочений зненацька масштабами проекту - 270 друкованих сторінок, тож для того, аби розібрати його по кісточках, потрібно  чимало часу. Тим більше, що левова частка депутатського корпусу Львіської облради аж ніяк не фахівці в сфері сланцю. Його тут більше знають як політичний інструмент в протистоянні з ворогами.

Свободівець Колодій, щоправда при американському послі намагався приборкати вкрай негативне ставлення ВО "Свобода" до сланцевого газу. «Є думка, що видобування сланцевого газу зможе зменшити енергетичну залежність України, спричинить залучення іноземних інвестицій, створення нових робочих місць, зростання надходжень до бюджетів. З іншого боку, тема видобування сланцевого газу є новою і недостатньо вивченою. За висновками низки науковців, воно несе серйозні екологічні загрози», – дипломатично зманеврував Петро Колодій. І додав – перш ніж дати «добро», Львівська облрада має отримати низку гарантій, зокрема, щодо екологічної безпеки.  Так що сподіватись на легку долю «Шеврону» на Львівщині не варто. Враховуючи, що тема сланцю давно стала «страшилкою» у вустах Свободи, пробитись до галицьких надр цього газу буде важко. Сьогодні нардеп від ВО «Свобода» Ірина Сех публічно кинула черговий камінь в сторону американської компанії. Свободівка звинуватила «Шеврон», в тому, що та співпрацюватиме із створеною державою компанією «Надра Олеська». Сех вголос підозрює, що ця структура містить «корупційні складові». «Чому така серйозна компанія, як «Шеврон», яка називає себе чесною компанією, не встановила істинних афіліянтів та не відмовилась від участі в співпраці з підозрілими компаніями з певними корупційними складовими?», – чудується нардепка.

Шевронівці, які, схоже, не дуже звиклі з нашими політичними та економічними реаліями, знизують плечима, мовляв, йдеться про ініціативу Кабміну, який і створив компанію, яка так насторожує Ірину Сех. «Як створювалися «Надра Олеська» ми не знаємо, я лише читав в газеті про неї. Сказати мені щось важко, тому що у мене немає фактів. Але можу сказати, що у «Шеврону» дуже сувора внутрішня політика і в тому, що стосується корупції», – констатував представник «Шеврону» Пітер Кларк.

Нагадаємо, це вже не перші дискусії в Львівській облраді з привожу сланцю

comments powered by HyperComments