У Львові впіймали чотирьох міліціонерів, які продавали людям наркотики

Юлія Миколишин  |  Четвер, 18 квітня 2013, 21:22
Затримання «перевертнів» провели спецпідрозділи прокуратури та СБУ. «Правоохоронцям» загрожує від 5 до 20 років ув'язнення. Усі перевертні, як не дивно, працювали не у відділі по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, який дотичний до вилучення дурману, а в карному розшуку. Троє з них були працівниками цього управління в Шевченківському райвідділі міліції Львова, четвертий працював в структурному міському підрозділі карного розшуку.

«Проведено комплекс гласних і негласних розшукових слідчих дій, в ході яких встановлено, що працівниками одного з райвідділів ГУ МВС у Львівській області вчинялися незаконні дії, пов’язані із збутом наркотичної речовини. В подальшому вказаними особами після так званого затримання проводилися дії щодо вимагання грошових коштів за не притягнення до кримінальної відповідальності», - коментує факти  начальник відділу корупційних кримінальних правопорушень прокуратури Львівщини  Олег Заліско.

Скількох жертв у такий спосіб міліціянтам вдалося  ошукати,  в прокуратурі не говорять. Розповідають лише про один епізод під час якого, власне,  і вдалося на гарячому впіймати банду перевертнів.  Під час останньої оборудки з купівлі-продажу та погрози подальшого затримання,  правоохоронці вимагали від людини 49 тисяч гривень. Зрозумівши,  що таких грошей  наркозалежному не знайти,  лиходії у погонах зменшили свої «апетити» до 4-ьох тисяч доларів США. Та навіть таких фінансів чоловіку, що потрапив на гачок, відшукати було ніде, тож він звернувся за допомогою  вже до справжніх правоохоронців.   

 Затримання бандитів провели бійці  спецпідрозділу СБУ «Альфа» навпроти торгового ценру «Магнус», що в центральній частині Львова. Сприяла операції також прокуратура та відділ внутрішньої безпеки міліції. Міліціянтів-здирників перевіряють на причетність до інших злочинів. Триває розслідування

comments powered by HyperComments