Заклики голови ФПУ звільнити силою столичний Будинок профспілок – це провокація, - Роман Дацко

Валерій Шмаков  |  Четвер, 5 грудня 2013, 23:39
На Федерацію профспілок України (ФПУ) чиниться тиск. А вимога голови федерації Юрія Кулика звільнити від мітингуючих приміщення Будинку спілок та Жовтневого палацу є провокацією. Про це сьогодні, 5 грудня, зі сцени львівського Євромайдану заявив голова Об'єднання профспілок Львівщини (ОПЛ) Роман Дацко.
Заклики голови ФПУ звільнити силою столичний Будинок профспілок – це провокація, - Роман Дацко

Нагадаємо, вчора на центральних телеканалах України голова ФПУ Юрій Кулик закликав правоохоронні органи силоміць звільнити від мітингувальників з Євромайдану приміщення столичного Будинку профспілок (Майдан Незалежності, 2) та будинку Міжнародного центру культури і мистецтв (вул. Інститутська, 1).

Проте, за словами Романа Дацка, голова ФПУ зробив таку заяву одноосібно і ні з ким не порадившись. Також, за словами Дацка, таким чином на Федерацію профспілок чиниться тиск.

Відтак, як повідомив Роман Дацко, виконком Об’єднання профспілок Львівщини сьогодні оприлюднив заяву, у якій сказано, що такі дії голови підривають авторитет Федерації профспілок України в очах рядових членів профспілок, громадськості України і всього світу.

«Проспілкові організації Львівщини активно долучилися до Майдану на знак підтримки європейського вибору України, а зараз наших членів профспілки  Кулик Ю.М. погрожує “викинути” на вулицю», - сказано у заяві.

Виконком Об`єднання профспілок Львівщини засуджує такі дії голови ФПУ, висловлює йому недовіру та вимагає достроково скласти повноваження голови Федерації профспілок і терміново розглянути ситуацію що склалася  на президії ФПУ. Також серед вимог виконкому - негайно відкликати подання до Прокуратури України та МВС щодо звільнення приміщень мітингуючими.

За словами Романа Дацка, виконком Об’єднання профспілок Львівщини наполягає на подальшому перебуванні мітингуючих в приміщеннях Федерації аж до завершення Євромайдану.

Довідка:

Керівник Федерації профспілок України  Юрій Кулик шкодує, що під тиском здав в оренду кілька неробочих приміщень тільки за 500 грн. щотижня, передає ТСН.

Він стверджує, що протестувальники змусили Кулика підписати угоду оренди кількох неробочих приміщень. За домовленістю, вартість винаймання становила лишень півтисячі гривень за тиждень. Проте мітингувальники таких щедрот не оцінили, каже Кулик. Натомість розбили скло і зайняли більшу територію. Крім того, працівникам, яких охорона Євромайдану не впускала на роботу, довелося робити додаткові посвідчення. Але найбільше серце в Кулика болить за захоплений Жовтневий палац. 

"Подав подання до прокуратури міста Києва, щоб зробили відповідні висновки з цього, щоб подивились на ці всі речі, і вжили відповідні заходи, наполягаю, щоб працівники правоохоронних органів зайшли туди і звільнили це приміщення силоміць, я на це готовий", - заявив Кулик.

Фото з сайту: nbnews.com.ua

comments powered by HyperComments