„Зимова Варта” на сторожі традицій і національних цінностей

Наталі Істоміна  |  Четвер, 5 грудня 2013, 22:12
Фестиваль історичних реконструкцій „Зимова варта” відбуватиметься з 6 до 8 грудня на території монастирського комплексу, який розташований у селищі Підкамінь. Фестиваль відбудеться вже вп'яте, цього року з ініціативи ГО „Спілка молоді: нове покоління” та за підтримки управління культури Львівської міської ради та Бродівської районної адміністрації.
„Зимова Варта” на сторожі традицій і національних цінностей

    Участь у фестивалі візьмуть такі клуби, як „Орден Паладинів” (Львів), „Золота Рись” (Мінськ), „Клинок Свободи” (Дніпропетровськ), „Галицький Лев” (Львів). Учасники військово-історичних клубів житимуть у такий спосіб, як жили у Галичині на початку 15 століття.

    Програмою фестивалю передбачені історичні експерименти, покликані відтворити особливості побуту людей початку 15 століття. Фестивальні ночі учасники проведуть під покровом печер, відтворять тактичні маневри і походи, а також перевірять на собі амуніцію і предмети побуту.

    Святослав Холод, співзасновник "Ордену Паладинів" розповів, що учасники дійства намагатимуться зберегти автентику щодо всіх елементів побуту. Це стосується також ремесел та кухні. „Це оживляє історію, тому що зайти в музей чи прочитати  про це в книзі –  одне, а , коли ти вже живеш цим, – інше», – зазначив співзасновник.

    Віталій Федорінін, керівник ГО «Спілка молоді «Нове Покоління», зазначив, що фестиваль є заходом живої історії, який демонструє життя взимку на природі у середньовіччі. Керівник громадської організації зазначає, що будуть відтворені події з історії Галичини, зокрема славетної доби лицарства. „Ми прагнемо показати, що не боїмося зими, що можемо жити в таких умовах і не бояться системи” – зазначив він.

    На запитання, чи не позначилися чисельні протести  Євромайдану на кількості учасників фестивалю, п.Віталій зазначив, що цей фактор мав своє місце, але подію вирішили не скасовувати. „Молодь на майдані в Києві, тому кількість учасників зменшилась” – сказав Віталій Федорінін.

    Організатори фестивалю також анонсують жорстку дисципліну під час заходу. Зокрема, на території монастиря заборонений алкоголь і нетверезих учасників також не впускатимуть в середину.

Фото: vk.com

comments powered by HyperComments