«Карпати» врятувалися у матчі проти донецького «Металурга»

Дмитро Майстренко  |  Субота, 23 листопада 2013, 19:45
В останньому своєму матчі осінньої частини сезону «зелено-білі» зіграли в нічию з «Металургом». На останніх хвилинах львівську команду врятував точний удар Олександра Гладкого, який встановив остаточний рахунок матчу 2:2.
«Карпати» врятувалися у матчі проти донецького «Металурга»

Фото: //football.ua

Матч сімнадцятого туру львівський клуб проводив вдома проти донецького «Металурга». І розпочав надзвичайно вдало. Вже на другій хвилині рахунок відкрив нападник «левів» Олександр Гладкий. Младен Бартуловіч пройшов по своєму лівому флангу й зробив подачу точнісінько на голову форвардові. Гладкий, якого захисники гостей залишили абсолютно самого перед воротами Бандури, головою пробив у стійку. Та сам же нападник першим був на добиванні. Так рахунок став 1:0 на користь господарів.

У другій половині першого тайму донеччани перехопили ініціативу й більше часу почали проводити на половині поля «Карпат». І в одному х епізодів чи не вперше Володимир Костевич втратив Нельсона, котрий потужно пробив по воротах. Ільющенков відбив м’яч преде собою, а першим на добиванні був нападник «Металурга» Мораєс.

Початок другої сорокап’ятихвилинки видався абсолютно протилежним, ніж у першому таймі. На початку тайму вже вперед вийшли гості. Сергій Болбат увійшов з правого флангу в карний майданчик, протиснув Балажіца й обвідним ударом відправив м’яч у дальній кут повз Ільющенкова. Пропущений м’яч вніс нервозність у дії «карпатівців». І навпаки, донеччани почали впевнено тримати м’яч у своїх ногах, не дозволяючи суперникові будувати свої атаки.

Але під завісу матчу господарям вдалося таки провести гольову атаку. Мірошниченко зробив забігання на правому фланзі, отримав м’яч і виконав високу подачу на дальню стійку. А там уже Олександр Гладкий виграв боротьбу, прийняв м’яч грудьми, скинувши його собі під удар. Нападник «зелено-білих» один дотиком обробив м’яч, іншим  - в падінні пробив. М’яч прошив усіх гравців і затріпотів у сітці за спиною голкіпера «Металурга» Бандури.

Хоча гості могли й вирвати таки перемогу. Чудово двоходівку по центру розіграли Мораєс і Морозюк. Останній вискакував сам на сам з Ільющенковим. Та голкіпер був першим на м’ячі й ногою вибив сферу, відвівши загрозу від власних воріт.

Отже, після сімнадцяти матчів «Карпати» здобули 19 залікових очок. Такий доробок дозволяє львівській команді спокійно йти на зимову перерву. Наступний матч «зелено-білі» мали б зіграти з київським «Арсеналом». Але столичний клуб знявся із чемпіонату. Тому для «Карпат» цей матч був останнім у цьому році.

Олександр Севідов, головний тренер «Карпат»: «Ми сьогодні грали з сильною командою. У перерві я хлопцям сказав: «Подивіться, як вони грають. Вони не втрачають м’яч у простих ситуаціях». Тому нам найголовніше було не програти у характері. І, я думаю, ми не програли. Шкода, що не зуміли перемогти. Та цей матч додасть досвіду нашим молодим гравцям. Костевичу - 21 рік. Мірошниченку взагалі - 19. І не його провина у другому пропущеному м’ячі. Там Балажіц із Пластуном не розібралися, хто вибиватиме м’яч. Звичайно, дякую Сашкові, який двічі забив. Це дозволило нам здобуте це очко, що для нас сьогодні на вагу золота».

Сергій Ташуєв, головний тренер «Металурга» Д: «Ми невдало почали матч. Я налаштовував хлопців, щоб вони відразу включалися у гру. Не вдалося, пропустили. Потім нам вдалося вирівняти гру, вийти вперед. Але наприкінці провалилася опорна зона. Це дозволило суперникові проводити атаки. Повинні були також у кінці забивати. Та нам поки що не вистачає техніки в атаці».

«Карпати» – «Металург» Д 2:2

Голи: Гладкий, 2, 87 - Мораєс, 23, Болбат, 52

 «Карпати»: Ільющенков, Костевич, Пластун, Балажіц, Мірошниченко, Голодюк, Ткачук, Бартулович, Зеньов (Васін, 76), Льопа (Мартинюк, 63), Гладкий

«Металург» Д: Бандура, Зотов, Прийма, Чечер, Насонов (Польовий, 73), Лазіч, Макрідіс, Алешандре (О'Ді, 90), Болбат, Нельсон (Морозюк, 81), Мараєс

Попередження: Зеньов, Мірошниченко, Льопа, Ткачук - Прийма, Морозюк, Болбат

comments powered by HyperComments