Руслана Лижичко: „Коли вивчився на диригента, то залишаєшся ним назавжди”

Наталя Істоміна  |  Середа, 13 листопада 2013, 15:18
Вчора у приміщені кав’ярні „Дзига” відбулася зустріч із відомою співачкою – Русланою Лижичко. Вокалістка виділила час для зустрічі з пресою і шанувальниками перед своїм відльотом до Бразилії. Темою для розмови була участь співачки у проекті „Битва хорів”. Зустріч була дуже теплою, без зайвого пафосу, зазвичай характерного для таких подій. Це зауважила, навіть, сама зірка.
Руслана Лижичко: „Коли вивчився на диригента, то залишаєшся ним назавжди”

    „Я сьогодні без особливого вбрання. Мені захотілося зустрітися саме в „Дзизі”. Я щось відвикла від нормальних, здорових, хороших прес-конференцій. Зараз всі прес-конференції проходять на підвищеному пафосі. Мені захотілося якось невимушено це зробити” – зізналася Руслана.

    Темою розмови став львівський хор. Приводом до актуалізації цієї теми є участь Руслани в проекті каналу „1+1” „Битва хорів”. Співачка зізналася, що для неї цей проект – це провокація проявити себе як хорового диригента. Варто зазначити, що провокація набуває особливого значення з врахуванням того, що вокалістка здобула спеціальність "Хорове диригування" у Львівській консерваторії. Руслана закликала своїх викладачів поставитися до її експерименту лояльно, і, можливо, простягнути руку допомоги.  

    „Моя конкретна пропозиція місту і всім активним людям, які хочуть зробити для міста хороші речі – у Львові потрібно робити хорові змагання, піднімати  те, що ми ніби відклали в сторону. Львівська хорова школа дуже потужна і вона має стати більшою за будь-які проекти, які пропонуються на цю тему” – закликала співачка.

    Руслана розповіла, що звернулася у свою рідну консерваторію і попросила, щоб їй відновили уроки деригування. „Щоб мені дали можливість увійти у форму, і щоб жодних іроній не було ні з боку музикантів, ні з боку простих людей, що я не у формі. Адже диригування це така штука, що коли вивчився на диригента, що то залишаєшся ним назавжди. Диригуєш всім, навіть чоловіком” – зазначила зірка.

    „Мені здається, якщо ця тема піде – ми отримаємо нові 90-ті. Це означає, що з’являтимуться нові ідеї і нові течії. У 90-ті Львів був збуджений від величезних музичних експериментів. Напевно, ми всі так захопилися корпоративами, що забули, що у музиці час від часу потрібно вводити новий бунт. Я хочу підняти мінімальний бунт у хоровій музиці. Одного разу вже вдалося це зробити з карпатською автентикою. Можливо, зараз це вдасться зробити із хоровою музикою” – поділися сподіваннями Руслана.

Фото: simtim.org

comments powered by HyperComments