Обіцяли вчити успіху, але читали вірші

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 12 листопада 2013, 01:01
У рамках проекту „Літературний листопад” днями відбувся творчий вечір, присвячений творчості молодих літераторів. У приміщенні Музею Ідей Наталя Матолінець та Павло Коробчук декламували власні поезії та спілкувалися зі слухачами.
Обіцяли вчити успіху, але читали вірші

    Від самого початку захід був анонсований як „Школа успіху” від відомих сучасних поетів та письменників України. Проте вже на місці виявилося, що автори лише читатимуть власні поезії і спілкуватимуться із слухачами. Заради справедливості слід відзначити, що певною мірою дискусії, які виникали, теж можна вважати „Школою успіху”.  Адже літератори розповідали про свій творчий досвід та дорогу до визнання. Та все ж, анонс події спонукав уявляти інший сценарій.

    Вечір розпочався приємним дійством. Організатори нагороджували призерів і переможців літературного квесту від  „Літературного листопаду”. Ними стали Роксолана Сало і Микола Тинський, які посіли третє місце, Сергій Дзюбик, який посів друге місце і Марта Корень, яка виборола перше місце.

    Першою свою творчість продемонструвала публіці Наталя Матолінець. Дівчина розповіла про себе, продекламувала вірші і поспілкувалася зі слухачами. Наталя закінчила Львівський національний університет ім. І. Франка, факультет журналістики. Навчалася у літературній студії „Джерельце”.  Писати почала з самого дитинства. Перша збірка „Краплини світла” опублікована у 2005 році, друга вийшла цього літа під назвою „Акварелі і аромати”.

    Поезії письменниці мають різні теми і мотиви. Серед них кохання, різні життєві переміни і навіть соціальні мережі. Хотілося б зазначити, що у поезіях про сучасну молодь та її життя в Інтернеті позиція автора виражена суб’єктивно і однобоко. В одному з віршів щодо молоді, яка живе віртуальним життям, висловлене відверте осудження.

    Звісно, коли соціальні мережі заповнюють собою весь життєвий простір людини, нічого доброго в цьому немає. Але в цьому випадку є й інша сторона медалі. Наприклад та, що сторінка в якомусь із популярних акаунтів – це своєрідна візитка, яка може розповісти про інтереси, вподобання і спосіб життя. Якщо користуватися таким інструментом розумно, то це може принести неабияку користь. Отож, однозначно негативна оцінка молоді, яка активно користується соціальними мережами – явно поспішна.

    Варто зазначити, що публіка з неабияким інтересом слухала вірші і спостерігала за їх акторським декламуванням. Наталі поставили багато запитань, що свідчить про інтерес до авторки. Завершився вечір виступом Павла Коробчука. Гість зачитував вірші і спілкувався з публікою.

Фото: studnubip.com

comments powered by HyperComments