Воротар «Левів» - найстарший у світовому хокеї!

Дмитро Майстренко  |  Середа, 6 листопада 2013, 17:31
Голкіпер львівського хокейного клубу «Леви» Євген Бруль встановив рекорд серед хокеїстів усього світу. Він відновив кар’єру гравця у віці 46 років і 8 місяців і, таким чином, став найстаршим воротарем у світовому хокеї!
Воротар «Левів» - найстарший у світовому хокеї!

У чемпіонаті України, який лише стартував Євген Бруль провів поки що одну гру. Він вийшов захищати ворота львівських «Левів» у другому поєдинку проти київських «Генералів». На майданчику Євген провів 34 хвилини. Але за цей час встиг пропустити аж шість шайб. Загалом другий матч між «Генералами» та «Левами» закінчився нищівною поразкою львів’ян з рахунком 9:2. Детальніше про цей матч читайте у матеріалі «Генерали» розібралися з «Левами» як з кошенятами».

"Звичайно засмутився, що пропустив багато голів, але з об'єктивних причин суперник на даному етапі сильніший фізично, - сказав Євген Бруль. - "Леви" тільки три спільні тренування провели, тому нам було важкувато конкурувати з "генералами". До того ж у першій зустрічі отримали травми нападник Георгій Кіча і досвідчений захисник Олег Рябенко. Так що наступного дня ми діяли майже всю гру в чотири захисники. Що стосується моєї заміни, то після шостої пропущеної шайби я сам ініціював її. У своїй зоні почали серійно помилятися, пропустили дві шайби за півтори хвилини, тому потрібно було щось міняти. Вирішив, що вихід мого молодшого брата Владислава Бруля підбадьорить команду. У цілому ж, задоволений, що повернувся в хокей після дворічної перерви. Як показала гра, є ще порох у порохівницях. Будемо набирати форму через тренування та ігри", - пояснив причини такого невдалого старту «Левів» Євген Бруль.

Незважаючи на пропущені шість шайб у матчі проти столичних «Генералів», воротар «Левів» за час проведений на льоду встиг відбити приблизно тридцять кидків суперників. Один такий постріл навіть пробив нагрудник Євгена Бруля і залишив добрячий синець.

"За рахунку 0:3 гравець "Генералів" пробив нагрудник і залишив немаленький синець в районі ключиці. Втім, ця обставина не завадила мені продовжити гру. Кортить знову повернутися на лід і показати, що керівництво ХК "Леви" не помилилося у своєму виборі, довіривши мені останній рубіж", - зізнався воротар.

Євенг Бруль розпочинав свою кар’єру в складі київського «Сокола» ще далекого сезону 1991/1992 років. За своє спортивне життя він встиг пограти і за російські, і за білоруські, і навіть за румунську команди. Останньою командою Євгена Бруля був столичний «Компаньйон», кольори якого він захищав у сезоні 2011/2012. Потім воротар львівської команди не грав. А цього року відновив свою кар’єру в складі «Левів».

comments powered by HyperComments