Львівська «молодіжка» Партії регіонів «попливла за течією» в ЄС

Олекса Олич  |  Понеділок, 28 жовтня 2013, 19:45
Згідно стратегічного курсу на євроінтеграцію, раптом проголошеного В. Януковичем, відповідні ініціативи намагається генерувати і юне «крило» партії влади, молодіжна громадська організація «Молоді регіони». Ще б пак, адже вони ще не так давно разом з комуністами та іншими маргінальними утвореннями протестували проти НАТО, а подекуди, під гарячу руку – і проти ЄС (щоправда, на Східній Україні та в Криму). Доводиться терміново імідж змінювати згідно «генерального курсу» партії та президента.
Львівська «молодіжка» Партії регіонів «попливла за течією» в ЄС

27 жовтня «Молоді регіони Львівщини» провели найпростіше для реалізації дійство - флеш-моб «YES ЄС!». Те ж саме, за словами організаторів, одночасно відбувалося в усіх інших областях України. Начебто це лише перший захід Всеукраїнського проекту «YES ЄС!», спрямованого на підвищення «обізнаності населення України щодо переваг підписання асоціації з Євросоюзом».

На акцію «молоді регіонали» нашкребли 300 осіб. Рухаючись поганенько організованою колоною, під надійним конвоєм працівників МВС, які підозріло («по-європейськи») придивлялися до випадкових перехожих, вишукуючи поміж ними потенційних провокаторів - ворогів ЄС та його юних пропагандистів. Провокаторів не виявилося, як і особливого інтересу людей до самої акції - символіка ПР та її молодіжки одразу його розвіювала. Люди знизували плечима («хто б то нам Європу рекламував?!) та й йшли у своїх справах. Байдуже брали інформаційні буклети, в яких по пунктах розписані усі переваги вступу України до ЄС (щоправда, з помилками – переклад з російської мови виявився неякісним).

Регіональні євроентузіасти несли великі прапори України та ЄС, мляво скандуючи слідом за офіційними речниками: «Молодь обирає ЄС!», «Нас почують в Європі!», «ЄС – загальний прогрес!», «Україні – європейські стандарти життя!». Головний регіонал Львівщини Петро Писарчук акцію проігнорував, приславши натомість наглядачем від партії свого першого заступника, Віктора Рогова, та парочку депутатів обласної ради від ПР.

Завершилася акція біля пам’ятника Тарасові Шевченку, де обидва прапори з’єднали, співаючи пісню «Україно, Україно!». Після чого молоді люди згорнули символіку і розбилися на підозрілі гуртки, які навіювали припущення, що крокували вони львівською бруківкою якщо не за «євро», то, принаймні, за гривні.

Голова «Молодих регіонів Львівщини» Емілія Міллер принагідно доволі оригінально визначила мотивацію для спалаху євроентузіазму серед членства своєї організації: «Ми усі обираємо шлях євроінтеграції та абсолютного розвитку нашої країни у всіх аспектах, починаючи з європейського законодавства і закінчуючи торгівлею». І чим їй не влаштовує сучасне українське законодавство, ретельно виплекане Лавриновичем та Лукаш?! І до чого тут торгівля - невже хтось з працівників МВС Захарченка перешкодив якомусь юному регіоналу торгувати китайським мотлохом на базарі «Південний» Петра Писарчука!?

Її перший заступник, Микола Тасюк, виявився налаштованим менш приземлено, і відверто заявив: «Успішно пливе не той, хто сильно гребе, а той, хто обрав правильну течію. Тому молодь Львівщини показала усім, в якому напрямку вона рухається та бачить майбутнє нашої України!». Дійсно, «молоді регіонали» готові пливти за течією будь-куди, куди їм вказує рука почесного лідера Партії регіонів. Хоч в ЄС, хоч в Антарктиду.

 

comments powered by HyperComments