Львів’янин прибіг другим на Міжнародному марафоні «Koral»

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 13 вересня 2013, 17:42
Представник Львівщини та член спортивного клубу «Ультра» Тарас Сало виборов срібну медаль на Міжнародному марафоні «Koral», який відбувся у Польщі. Випередити українця вдалося лише кенійському спортсменові Бівоту Вайкліфу. Про це повідомили на сайті sport-oda.lviv.ua.
maratonypolskie.pl

Цей турнір є традиційним і вже не вперше відбувається у місті Криніца Здруй. Це польське місто розташоване у гірській місцевості, тому учасникам марафону потрібно було подолати не легкий гірський маршрут. Організатори виділили шість годин на подолання класичної марафонської відстані (42 195 м), та нашому легкоатлетові на це знадобилося лише 2 години 24 хвилини та 21 секунда. Головний конкурент Тараса витратив на подолання тієї ж відстані на 28 секунд менше.

Участь у марафоні взяли близько 550 легкоатлетів. Але до фінішу вдалося за визначений час добігти (а може, і до йти) 524 марафонцям. Так, Тарас Сало залишив позаду аж 522 суперники.

Від самого старту українець та кенієць взяли високий темп і швидко залишили позаду основну групу атлетів. І до самого фінішу не було відомо, хто переможе. Таке очне протистояння українця та африканця дозволило обидвом бігунам покращити попередній рекорд траси. Та все ж на фініші кращим виявися Бівот Вайкліф. Бронзового призера довелося чекати аж десять хвилин. Ним виявився представник Республіки Польща Каміл Сєрацькі.

Фото: //maratonypolskie.pl

comments powered by HyperComments