Подарунок від Видавництва Старого Лева: Джеремі Стронг на Форумі видавців

Оля Юречко  |  Четвер, 12 вересня 2013, 17:02
Відомий британський письменник Джеремі Стронг прибув на Форум до Львова на запрошення Видавництва Старого Лева, щоб презентувати маленьким читачам свою останню книгу «Нові пригоди ракети на чотирьох лапах», яка лише нещодавно з'явилася в українському перекладі від Віктора Морозова та в художньому оформленні Максима Паленка.
Подарунок від Видавництва Старого Лева: Джеремі Стронг на Форумі видавців

Відомий британський письменник Джеремі Стронг  прибув на Форум до Львова на запрошення Видавництва Старого Лева, щоб презентувати маленьким читачам свою останню книгу «Нові пригоди ракети на чотирьох лапах», яка лише нещодавно з’явилася в українському перекладі від Віктора Морозова та у художньому оформленні Максима Паленка. А замість звичайної презентації видавництво перетворило зустріч дитячого письменника з львівськими школярами у цікаву інтерактивну гру.

Презентація стала справжньою подією для шанувальників відомого письменника. Повен зал дітей, що вигукнули при зустрічі «Good afternoon, Mr. Strong!» - так зустрів Львів, і Форум зокрема, Джеремі Стронга. А далі було безліч цікавої інформації від головного редактора Видавництва Старого Лева Мар’яни Савки, яка курувала зустріч і одразу створила невимушену дружню атмосферу, зумівши зацікавити не лише юних, але й дорослих шанувальників англійського письменника.

А ще Мар’яна познайомила усіх з перекладачем книг Джеремі Стронга Віктором Морозовим. Він одразу зазначив, що працювати з англійськими книгами йому було дуже приємно, бо вони дуже цікаві і захоплюючі. Свої враження від роботи над ілюстраціями висловив і художник, який втілив літературний образ собаки Білки художньо. Зокрема, він зазначив, що робота над книгами – це його великий професійний успіх, адже не усім випадає нагода ілюструвати книги відомих світових письменників.

Зустріч з Джеремі Стронгом виявилась справді цікавою і неординарною, а атмосфера, яку вдалося створити Мар’яні Савці та організаторам з Видавництва Старого Лева дозволила дітям насолоджуватися святом: вони із задоволенням вишикувались в чергу, щоб запитати в улюбленого письменника, про «все на світі». А він люб’язно відповів на всі їх запитання, а потім підписав книги усім своїм шанувальникам.

Завтра у Першому театрі для дітей та юнацтва відбудеться справжня гра за участю Джеремі Стронга «Стронгоманія». «Справжня варта» обов’язково «побавиться» там, щоб потім розповісти, як це було.

comments powered by HyperComments