На Львівщині планують створити евакуаційні хаби для українців, які вимушено покинули свої домівки

Середа, 30 березня 2022, 12:18
Благодійний фонд “У нас є сили” та волонтерський проєкт LeoStates планують створення евакуаційних хабів у Львівській області для українців, які вимушено покинули свої домівки
На Львівщині планують створити евакуаційні хаби для українців, які вимушено покинули свої домівки

Внаслідок вторгнення армії РФ чимало українців залишились без домівок. За підрахунками агентства ООН з питань міграції за перші чотири тижні війни понад 6,5 мільйонів громадян вимушено переїхали в інші регіони України, насамперед – в західні області. Ще понад 3,5 мільйона осіб виїхали за кордон. Пошук безпечного та доступного тимчасового житла для переселенців є великою проблемою: дорослі, діти, літні люди змушені спати в не пристосованих для цього місцях: у школах, на вокзалах тощо, повідомляє Голос Сокальщини.

Благодійний фонд “У нас є сили” на чолі з Діаною Мироненко, разом з однодумцями, в рамках волонтерського проєкту LeoStates, розпочали підготовчі роботи у Львівській області по створенню комфортного містечка з модульних конструкцій, відповідно до вимог ООН.

“Зараз в режимі 24/7 ми погоджуємо остаточні нюанси з виготовлення та постачання модулів до місця встановлення. Закликаємо підприємців, організації та фонди підтримати нашу ініціативу, взяти участь у фінансуванні та подарувати українцям тепле і комфортне тимчасове житло. Люди втрачають власні домівки і тікають від жахіть війни. Безпечне місце, де можна заспокоїтися, набратися сил, скласти план дій – це те, чого вони потребують зараз найбільше” доповнює Станіслав Луцкович, український підприємець, який на час війни перенаправив свої кошти, зусилля і команду на реалізацію проєкту.

Проєкт підтримали мерії Жовкви та Миколаєва, Львівської області. Попередньо узгоджено земельні ділянки, що будуть виділені під створення містечка.

comments powered by HyperComments