Як на Львівщині ПТУ допомагають ЗСУ

П'ятниця, 4 листопада 2022, 10:52
Від початку повномасштабного вторгнення росії профтехосвіта Львівщини допомагає українським Захисникам і Захисницям.
Як на Львівщині ПТУ допомагають ЗСУ

Учні професійно-технічних училищ та коледжів виготовляють для фронту як оборонний інвентар, так і шиють аптечки чи готують їжу, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Про це під час брифінгу у медіацентрі «Україна» розповів Іван Пикус, начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

«З перших днів війни ми робимо багато як в частині виготовлення оборонного інвентарю – це і протитанкові їжаки, і різні оборонні споруди, якими могли забезпечити наші електрозварники, - так і в частині забезпечення інших потреб, - зокрема, продуктами харчування (булочки, які пекли кухарі). Тобто, сьогодні ця допомога продовжується, заклади вже індивідуально задовольняють ті потреби, які до них надходять з фронту», - розповів Іван Пикус.

Окрім того, департамент освіти і науки Львівської ОВА створив на початку повномасштабної війни гуманітарний штаб, який працює і сьогодні. До штабу звертаються за допомогою різні військові підрозділи, для допомоги яким у департаменті організовують благодійні аукціони, ярмарки, що дозволяє закупляти й недороговартісний інвентар, і навіть квадрокоптери тощо.

Також департамент продовжує відправляти гуманітарну допомогу освітянам і військовим в інші області України, зокрема, у Миколаївську, Запорізьку та Харківську.

comments powered by HyperComments