У Львові затримали хабарника, що працював у сфері освіти

Вівторок, 16 січня 2018, 16:25
У Львові на хабарі затримали доцента "Львівської Політехніки".
У Львові затримали хабарника, що працював у сфері освіти

Викладач отримав неправомірну вигоду від студента університету за сприяння у підготовці, написанні та захисті дипломної роботи, успішному стажуванні та складанні екзамену. Про це повідомляє Varta 1

У четвер, 11 січня, слідчі Галицького відділу поліції спільно з представниками Управління захисту економіки у Львівській області за процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №1 затримали під час отримання хабаря у 370 доларів доцента однієї з кафедр національного університету "Львівська Політехніка".

За даними Varta 1, йдеться про одного з доцентів кафедри експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту. Затримання відбулося у робочому кабінеті навчального закладу по вул. С. Бандери, 12 у ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого 5 січня 2018 року за ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, під час санкціонованого обшуку у робочому кабінеті доцента поліцейські виявили та вилучили ще 21 тисячу гривень та 600 доларів США, а також списки студентів з відмітками про кількість отриманих від них коштів за успішну здачу іспитів.

Невдовзі суд обере для затриманого міру запобіжного заходу, вирішується питання про відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, сільський очільник Мирон Гула вимагав 300 000 гривень від атовця. Справа в тому, що посадовець хотів "виманити" вказану суму за рішення про виділення земельної ділянки під особисте селянське господарство, площею 0,25 Га. 

comments powered by HyperComments