300 000 за совість: голова сільради вимагав у атовця гроші

П'ятниця, 5 січня 2018, 11:42
Повідомляється, що відбулося затримання голови Наконечнянської сільської ради Яворівського району.
300 000 за совість: голова сільради вимагав у атовця гроші

 Чоловік вимагав певну суму від атовця, інформує місцеве видання "Yavir.net".

Як зазначається у повідомленні, сільський очільник Мирон Гула вимагав 300 000 гривень від атовця. Справа в тому, що посадовець хотів "виманити" вказану суму за рішення про виділення земельної ділянки під особисте селянське господарство, площею 0,25 Га. Працівники Управління захисту економіки в Львівській області Нацполіції задокументували факт хабара. Правопорушника затримали, коли той якраз брав "додатковий заробіток". Поліція конфіскувала триста тисяч гривень, які голова сільради хотів за землю.

Хабарника затримали відповідно до статті 208 КПК України, вирушується питання про вручення підозри та обрання запобіжного заходу.

Посадовцеві "світить" кара, передбачена ч. 3 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді перебування за ґратами на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

"Справжня Варта" повідомляла, що заступника мера у Львові підловили на отриманні хабара. За кругленьку суму в 1 000 доларів чоловік мав посприяти у встановлення двох обмінників валюти. За цей злочин посадовцю чекає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. До того ж, діятиме заборона на право обіймати певні посади на термін в 3 роки.

comments powered by HyperComments