«Вперше чую про таке» – у Садового відхрестились від угоди по сміттєпереробному комплексу на ТЕЦ-2

Вікторія Христич  |  Понеділок, 13 листопада 2017, 18:52
Марта Литвинюк на апаратній нараді у голови ОДА заявила, що не чула на нарадах міського голови про "якусь угоду з Харковом".
«Вперше чую про таке» – у Садового відхрестились від угоди по сміттєпереробному комплексу на ТЕЦ-2

Йдеться про підписання ЛМКП «Львівтеплоенерго» з харківським ПрАТ «Важпромавтоматика» завдання на проектування «Будівництва сміттєпереробного комплексу для ЛМКП «Львівтеплоенерго» продуктивністю 240,0 тис.т/рік». Документ з такою назвою був оприлюднений 10 листопада на засіданні Львівського прес-клубу.

За цим завданням виконавець повинен передбачити у своєму проекті розташування двох модулів сортування сміття, площу під компостування сміття і головне – ТЕЦ для спалювання сміття. Саме будівництво сміттєспалювального заводу практично у Львові – на території ТЕЦ-2 в Сороках Львівськіх Пустомитівського району – обурило громадських активістів. Особливо після того, як міський голова Андрій Садовий у червні "заспокоїв" мешканців сіл Муроване та Сороки Львівські.

За його словами, в ухвалі міської ради була "чітко прописана заборона на облаштування сміттєзвалища в межах міста та на території ТЕЦ-2, як це пропонували урядові та обласні чиновники". Натомість міська влада не відмовилась "від проекту будівництва першого в Україні сучасного сміттєпереробного заводу".

«Йдеться про переробку 240 тисяч тонн сміття на рык практично на території міста Львова, – доповів сьогодні на апаратній нараді в облдержадміністрації відомий львівський лікар, екс-голова Громадської ради при ЛОДА Степан Середа.


Він також висловив переконання про те, що «громада міста не дасть владі втілити такий проект».

«Тільки хтось хворий може придумати, щоб спалювати сміття на території Львова”, – заявив Середа.

Натомість керуюча справами виконавчого комітету Львівської міськради Марта Литвинюк заявила, що "постійно приймає участь у нарадах міського голови", але про будівництво сміттєспалювального заводу на території ТЕЦ-2 не чула. 


«Особливо про якусь угоду з Харковом, – зізналася вона. – Я вперше від вас про таке чую»

В ЛОДА також не дуже обізнані щодо угоди комунальників з харків'янами на проектування будівництва сміттєпереробного комплексу для ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Обласний керманич Олег Синютка попросив Середу переслати йому копію того документа.


Фото: Варіанти

 

comments powered by HyperComments