Андрій Іванович Садовий ніколи не буде Президентом України, - Остап Дроздов

Олег Довганик  |  Четвер, 17 серпня 2017, 15:31
Відомий журналіст та письменник розповів власні думки про «сміттєву» проблему у Львові та особисто мера міста
Андрій Іванович Садовий ніколи не буде Президентом України, - Остап Дроздов

Львів застряг на мертвій точці, на мертвій петлі, безвилазній багатовимірній чорній дірі, які називається Андрій Іванович Садовий. Про це під час програми Наталки Струк на радіо "Вголос" заявив відомий львівський журналіст та письменник Остап Дроздов.

«Я буду скоро у казино ставити певні ставки, бо мені просто вже цікаво, скільки ще на голову львів’янам треба вилити на голову некомпетентності, непрофесійності і просто сміття, щоб вони нарешті зрозуміли, що їх обранець не вміє. Він не компетентний. Він не може. Тому що нема жодної проблеми, яка не вирішується за 10 років. Я наголошую, що сміттєва проблема – це не є проблема річної давності, коли стався обвал і ця страшна трагедія, де загинули люди», - каже Дроздов.

Журналіст нагадує, що сміттєва проблема розпочалась рівно десять років тому, а тепер уже 11, коли Андрій Іванович заходив на цю посаду з публічною обіцянкою вирішити цю проблему.

Тим паче, що на той момент уже Грибовицьке сміттєзвалище було поза законом, мало купу заборон для експлуатації.

«Що робив Андрій Іванович? Водив хороводи. Сидів, я так думаю, на дуже гарних процентах із вивозу сміття, а у всьому світі – це найкращий і найприбутковіший бізнес, адже ти ніколи не поміряєш, скільки тон ти вивіз. Тому і маємо таку ситуацію. Не можна вимагати результату від людини, яка, по-перше, є просто аферистичного складу характеру, це – просто аферист, а по-друге, це професійно імпотентна людина», - розповідає Дроздов.

Він відзначає: «Там все добре із медіа. Там все добре із поясненням власної думки. Там все добре із медіа-образом. На це працює величезний холдинг, високооплачуваний. Але там нічого нема із професійного та, власне кажучи, нема господарки, прагматики та інвестиційної привабливості».

«10 років – це вирок. 1 рік – це вирок. У жодній столиці світу, а для мене Львів – моя столиця, де є мільйонне населення, не буває і не може бути такої ситуації, коли місто уже рік потопало у смітті, а мер ходив по ефірах-  красується, піариться, а люди йому плескають у долоні. Мер повинен вийти до своєї громади і чесно сказати – я не здатний вирішити проблему із сміттям. Нехай цю проблему вирішить губернатор або прем’єр, адже у них, можливо, апетити менші. Я буду відкривати фестивалі, якщо хочете, я можу навіть піти з вами хресною ходою і нести хрест, але вирішувати дуже стратегічні, об’ємні і важливі питання я не годен», - каже Дроздов, додаючи, що, звісно, Садовий такого не зробить.  

Журналіст також відзначив, що навіть важко уявити, скільки можна списати грошей із того, що сміття возилось усієї країною. «А вигідно возити сміття за 800 тисяч гривень у день? А ви собі уявляєте, скільки можна списати грошей із таких мандрів?», - сказав Дроздов.

«Садовому абсолютно вигідно не вирішувати питання із сміттям, адже ті, хто займався бізнесом, розуміють, що найбільш витратна частина завжди закладається у логістичній складові. Те, скільки ти вивіз, скільки пального заправив і де сміття висипав, знаєш тільки ти і той, з ким ти у долі. Тому я, базуючись на здоровий глузд, стверджую, що Садовому абсолютно вигідно не вирішувати сміттєву проблему», - підкреслює Дроздов.

«Андрій Іванович Садовий ніколи не буде Президентом України. Крапка. Він вилетів із президентського пулу. Аплодуємо і тішимось, що на одного афериста менше у цьому списку. Я особисто сприймаю це, можливо, як перемогу «сміттєвої» теми», - підсумував Дроздов.

Журналіст також відзначив, що у багатьох областях України Садового справді вважають європейським політиком.

«Він вважається їм проєвропейським і дуже ефективним політиком. Я одразу розвінчую ці міфи і це дуже швидко здувається. Але ми живемо у країні образів і вони працюють. Андрій Іванович є магістром цих наук, він вміє малюватись, продавати себе на зовні. Його капітал – це зовнішня медіарепутація. Усе. За ним не стоїть жодне звершення, за ним не стоїть жоден крупний інвестиційний проект і у всій Європі, коли чують Львів, кажуть «No, nо, no, ходили і уже на серветці отримували суми". Реально, що може ця людина крім європейського запаху львівської кафи, цокоту львівської бруківки, крім красиво проданого реноме Львова, до якого він взагалі не має жодного відношення. Що він може запропонувати країні? Яку вузлову і проривну річ він може показати і сказати «Я це зробив». Жодну! Оці дешеві забавки із фестивальними речами – це дуже добре, але це йде йому у кишеню, тому він і зацікавлений», - наголосив Дроздов.  

 

 

comments powered by HyperComments