У «елітних» селах біля Львова встановлять «розумні» лічильники на світло

Олег Довганик  |  Вівторок, 1 серпня 2017, 23:46
«Львівобленерго» хоче наблизити ліміти споживання світла до реальних
У «елітних» селах біля Львова встановлять «розумні» лічильники на світло

ПрАТ «Львівобленерго» розпочне встановлення інтелектуальних лічильників. Про це під час апаратної наради повідомив голова правління Володимир Матвіїшин.

За його словами, встановлення таких лічильників у першу чергу відбуватиметься у Жовківському та Пустомитівському районах області.

«Будемо починати із Пустомитівського району», - повідомив Матвіїшин.

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський наголосив на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії із цього питання.

«Ми вже отримали першу партію інтелектуальних лічильників. Будемо починати їх встановлювати», - розповів Матвіїшин і додав, що мова йде перш за все про так звані «елітні» будинки навколо Львова.

«Мережі будували одному Богу відомо коли. І тепер виходить, що будинки на три поверхи мають ліміт 2,5 кВт, а реально їм потрібно уже 15 кВт. Встановив три морозильні камери у себе вдома, а тебе вирубило від світла – йдеш і пишеш заяву, що потрібно реально більше кВт для споживання. Мова йде про те, що перший будинок має 220 Вольт, а вже 10 – 180 Вольт», - сказав Матвіїшин, пояснюючи рекордну кількість скарг із двох приміських районів області до Держенергонагляду у Львівській області.

«Саме тому споживачі і масово скаржаться із цих районів. Ми будемо це робити, хоч уже можу сказати, що споживачі не вельми будуть нам раді», - сказав Матвіїшин.

comments powered by HyperComments